Μεταμόρφωση: Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στο Δήμο

Μεταμόρφωση: Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε εργαζόμενους στο Δήμο
Με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Μεταμόρφωσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης

Πάνος Σκουρλέτης: « Νόμοι και προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν ακόμη «όρθια» την Αυτοδιοίκηση»

Τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Μεταμόρφωσης και το ΚΕΠ, επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023, ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, συνοδευόμενος από το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης, Μανώλη Χατζάκη, το μέλος της Γραμματείας της ΑΣΚ ΟΤΑ, Νίκο Μαυρουδή και τον Ανδρέα Ανδαράκη,από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεταμόρφωσης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε με τους εργαζομένους για τις μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και για την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των προγραμμάτων κοινωφελούς 8μηνης εργασίας και Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών.

Ενδεικτικό γεγονός, ως προς τις θετικές επιδράσεις του έργου που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν η συνάντηση της αντιπροσωπείας με ανθρώπους που επεσήμαναν ότι βρίσκονται σε μια μόνιμη θέση εργασίας λόγω της διάταξης για τα ένδικα μέσα, που εισήγαγε το 2017 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενός έργου με διατάξεις, προγράμματα και αποφάσεις, όπως το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», η στελέχωση της καθαριότητας μέσω του διαγωνισμού «3Κ» για περισσότερες από 8.000 μόνιμες προσλήψεις, το πρόγραμμα «55-67» του ΟΑΕΔ, που αποτελούν ανάχωμα στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης βασικών υπηρεσιών των ΟΤΑ από την κυβέρνηση και κρατούν «όρθια» μέχρι και σήμερα την όποια λειτουργία των Δήμων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης,Στράτο Σαραούδα, ο οποίος ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και τις τρέχουσες δραστηριότητες.

Μετά την επίσκεψη, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε:

«Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου είτε θα οδηγήσει στην ενίσχυση του δημόσιου, κοινωνικού χαρακτήρα της είτε στην παράδοσή της σε ιδιωτικά συμφέροντα με απαξίωση των υπηρεσιών».