Πεντέλη: Ενημέρωση προς τους πολίτες για την επικείμενη κακοκαιρία

κακοκαιρία από τον Δήμο Πεντέλης
Ενημέρωση προς τους πολίτες για την επικείμενη κακοκαιρία από τον Δήμο Πεντέλης

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίες από αύριο Κυριακή 5/2 το πρωί μέχρι και την Τρίτη 7/2, προβλέπεται αυξημένη πιθανότητα χιονόπτωσης στην πόλη μας.

Ο Δήμος, η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Δήμου Πεντέλης είναι σε επιφυλακή. Συνολικά θα επιχειρήσουν στην πόλη για ρίψη άλατος και εκχιονισμό 13 οχήματα, ενώ αν παραστεί ανάγκη εκχιονισμού μετά το τέλος της χιονόπτωσης, θα επιχειρήσουν και άλλα 10 μηχανήματα έργου (BobCat και JCB).

Πεντέλη: Ενημέρωση προς τους πολίτες για την επικείμενη κακοκαιρία

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:
  1. Από αύριο Κυριακή 5/2 τα ξημερώματα θα γίνει ρίψη αλατιού στους δρόμους της πόλης, διαδικασία που θα συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια του φαινομένου.
  2. Από αύριο Κυριακή 5/2 το πρωί στις 9.00 π.μ. σε 24ωρη βάση, θα λειτουργεί Τηλεφωνικό Κέντρο για έκτακτες ανάγκες πολιτών που αφορούν την κακοκαιρία με αριθμό 2111032311.
  3. Από αύριο Κυριακή 5/2 στην ιστοσελίδα του Δήμου θα υπάρχει ειδικό τμήμα που οι πολίτες θα αναφέρουν προβλήματα που αφορούν την κακοκαιρία.
Θερμαινόμενες αίθουσες για τους πολίτες θα υπάρχουν από την Κυριακή 5/2 στις 12 το μεσημέρι:

(α) Στο Δημοτικό Κατάστημα Μελισσίων, Καλαμβόκη 2Α,

(β) Στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης, Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2

Μετά το πέρας της ανακοινωμένης βροχής σήμερα, θα ενημερωθούν οι πολίτες για τα σημεία που θα μπορούν να προμηθευτούν αλάτι.

Συνιστούμε στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε περίπτωση παγετού τις νυχτερινές ώρες ή σε περίπτωση χιονόστρωσης. Αυτό προστατεύει τους ίδιους και διευκολύνει σημαντικά το έργο των υπηρεσιών του Δήμου.