Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλη η συμμετοχή των σχολείων της Αττικής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City από την Περιφέρεια

Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλη η συμμετοχή των σχολείων της Αττικής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City από την Περιφέρεια
Μεγάλη η συμμετοχή των σχολείων της Αττικής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: « Μαζί με τα παιδιά μας θέτουμε γερές βάσεις για μια νέα κουλτούρα διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος της ζωής μας και του μέλλοντος»

 

Με μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία των Δήμων της Αττικής και ενθουσιασμό από τους μαθητές και μαθήτριες, συνεχίζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης TheGreenCity, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλη η συμμετοχή των σχολείων της Αττικής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City από την Περιφέρεια

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την αρχή του νέου έτους έως και σήμερα 9.732 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 51 σχολεία σε 35 Δήμους της Αττικής είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης.

Ιδιαίτερα για τους μαθητές των σχολείων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένα στελέχη για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη, αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Οι μαθητές μετά το τέλος της ενημέρωσης, μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν συλλέξει στο όχημα. Στη συνέχεια αυτά  ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλη η συμμετοχή των σχολείων της Αττικής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City από την Περιφέρεια

Πιο συγκεκριμένα από την 1-31 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε σχολεία των Δήμων :

Ραφήνας-Πικερμίου, Αγ. Δημητρίου, Ν. Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος,  Αχαρνών, Π. Φαλήρου, Καλλιθέας, Αλίμου, Διονύσου, Κορυδαλλού,  Τροιζηνίας- Μεθάνων, Λυκόβρυσης, Πεύκης,  Περιστερίου, Αγ. Βαρβάρας,  Ελευσίνας, Μοσχάτου-Ταύρου, Μαρκόπουλου, Ηρακλείου,  Αμαρουσίου, Λαυρεωτικής, Παλλήνης,  Σπατών- Αρτέμιδος,

Χαλανδρίου,  Μεγάρων, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Μεταμόρφωσης,  Σπετσών,  Ν. Ιωνίας, Μαραθώνα, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ελευσίνας, Ωρωπού, και Βριλησσίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δήμο Αθηναίων, έπειτα από πρωτοβουλία του σχολείου, πραγματοποιήθηκε δράση στο 102ο Δημοτικό σχολείο Αθηνώνστα πλαίσια  του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο EcoFriendlyByEurope με συντονιστές σχολείο από τα Κανάρια (Ισπανία) και εταίρους Σχολεία από την Κροατία, Ισπανία (Βαλένθια), Ιταλία και Πορτογαλία. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς  από τα σχολεία (30 άτομα)  και στη συνέχεια στους 210 μαθητές του σχολείου.

 Αναφερόμενος στην μεγάλη απήχηση του προγράμματς ανακύκλωσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε την σπουδαιότητα των συγκεκριμένων δράσεων στα σχολεία της Αττικής, καθώς όπως είπε, η νέα γενιά είναι αυτή που έχει όλα τα εχέγγυα για την διαμόρφωση μιας κουλτούρας που αναδεικνύει και προστατεύει την αξία του περιβάλλοντος.

«Τα παιδιά μας, οι μαθητές και μαθήτριες, αναγνωρίζουν έμπρακτα την αξία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Τολμώ να πώ πως πολλές φορές είναι αυτά που μας δίνουν το παράδειγμα και μας κινητοποιούν για το πώς πρέπει να λειτουργούμε προκειμένου να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και την ίδια μας την επιβίωση πάνω σε αυτόν.  

Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, επιστρατεύουμε κάθε δυνατότητα ώστε να προάγουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους πολίτες για την υλοποίηση ενός καθολικού οράματος αλλά και μια αναγκαίας πραγματικότητας: να θέσουμε τις πιο γερές βάσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί μια νέα κουλτούρα διαχείρισης των απορριμμάτων μας, κατά τρόπο που να διευκολύνονται οι αρχές της αστικής βιωσιμότητας, της πράσινης οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτή είναι μια μεγάλη ευθύνη, την οποία αναλαμβάνουμε όλες οι γενιές μαζί προκειμένου να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε όλα όσα απλόχερα μας δίνει μέχρι τώρα η φύση.  

Συγχαίρω από καρδιάς όλες και όλους όσοι συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις δράσεις μας, και ιδιαίτερα όλοι την μαθητική κοινότητα που από πολύ νωρίς αντιλαμβάνονται την αξία της ανακύκλωσης και γίνονται ενεργό μέρος μιας ισχυρής ασπίδας προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας». 

 Τι είναι το πρόγπαμμα THEGREENCITY

Το Πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι’αυτό, παραδίνοντας τα σε ένα από τα 60 κινητά «Πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δράσεις στα σχολεία των Δήμων της Αττικής για τον Ιανουάριο 2023

 

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 09/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο ΕΚ Ραφήνας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 100 μαθητές.

 

Δήμος Αγ. Δημητρίου 10/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου πραγματοποιήθηκε δράση στο 7ο Δημοτικό σχολείο Αγ. Δημητρίου.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 280 μαθητές.

 

Δήμος Ν. Φιλαδελφείας- Χαλκηδόνος  11/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του σχολείου πραγματοποιήθηκε δράση στο  2ο Δημοτικό σχολείο Ν. Χαλκηδόνας.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 160 μαθητές.

 

Δήμος Αχαρνών 11/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Αυγερινού πραγματοποιήθηκε δράση στο 12ο Δημοτικό σχολείου Αχαρνών. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 127 μαθητές.

 

Δήμος Π. Φαλήρου 12/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του σχολείου πραγματοποιήθηκε δράση στο Δημοτικό σχολείο Γενικής Αρμενικής Ένωσης Αγαθοεργίας.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 60 μαθητές. Το παρών έδωσε από το τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου ο κ Βατσινάς.

 

Δήμος Καλλιθέας 12/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου πραγματοποιήθηκε δράση στο 20ο Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 100 μαθητές. Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Κυριακόπουλος.

 

Δήμος Αλίμου 12/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου πραγματοποιήθηκε δράση στη Γεννάδειο Σχολή.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 100 μαθητές. Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ Αντωνάκης.

 

Δήμος Διονύσου 13/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ Αυγερινού  πραγματοποιήθηκε δράση στο Γυμνάσιο Διονύσου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 150 μαθητές.

 

Δήμος Κορυδαλλού  13/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο 16ο Δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 258 μαθητές.  Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας & ανακύκλωσης κ Μανούσος καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδιού, Νεολαίας και τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ Τζέρπος.

 

Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων 13/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του σχολείου πραγματοποιήθηκε δράση στο Λύκειο Γαλατά. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 80 μαθητές.

 

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 13/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο 1ο  Νηπιαγωγείο Ραφήνας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 40 μαθητές.

 

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 13/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο 2ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 30 μαθητές.

 

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης 16/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του σχολείου πραγματοποιήθηκε δράση στο 2ο Δημοτικό σχολείο Λυκόβρυσης. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 220 μαθητές.

 

Δήμος Περιστερίου  16/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ Λεωτσάκου πραγματοποιήθηκε δράση στο 25ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 170 μαθητές.

 

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 16/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο Γυμνάσιο Πικερμίου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 240 μαθητές.

 

Δήμος Αγ. Βαρβάρας  16/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ Λεωτσάκου πραγματοποιήθηκε δράση στο 8ο Δημοτικό σχολείο Αγ. Βαρβάρας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 130  μαθητές.

 

Δήμος Ελευσίνας 26/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Κοσμόπουλου πραγματοποιήθηκε δράση στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ελευσίνας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 200 μαθητές.

 

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου 17/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου πραγματοποιήθηκε δράση στο 5ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 115 μαθητές. Το παρών έδωσε η  Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Καρύδη.

 

Δήμος Μαρκόπουλου  17/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ Αιδινιώτη και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ Βαμποράκη πραγματοποιήθηκε δράση στο 4ο Δημοτικό σχολείο Μαρκοπουλου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 130 μαθητές. Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ Αιδινιώτης.

 

Δήμος Ηρακλείου  17/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου κ Μπάμπαλου πραγματοποιήθηκε δράση στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 243 μαθητές. Το παρών έδωσε  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ Δημητρόπουλος.

 

Δήμος Αμαρουσίου 18/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο 11ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 177 μαθητές.

 

Δήμος Αμαρουσίου 18/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο 3ο  Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 182 μαθητές.

 

Δήμος Λαυρεωτικής 18/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ Αυγερινού πραγματοποιήθηκε δράση στο Γυμνάσιο Κερατέας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 375 μαθητές.

 

Δήμος Παλλήνης  18/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ Αυγερινού πραγματοποιήθηκε δράση στο 3ο Δημοτικό σχολείο Παλλήνης. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 188 μαθητές.

 

Δήμος Σπατών Αρτέμιδος 19/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ Αυγερινού  πραγματοποιήθηκε δράση στο 1ο Γυμνάσιο Σπατών. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 422 μαθητές.

 

Δήμος Καλλιθέας 19/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου πραγματοποιήθηκε δράση στο 13ο Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 210 μαθητές. Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Κυριακόπουλος.

 

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 20/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο Ειδικό Νηπιαγωγείο- Δημοτικό σχολείο Νταού Πεντέλης. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 43 μαθητές.

 

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 20/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ραφήνας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 213 μαθητές.

 

Δήμος Χαλανδρίου  20/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε δράση στο 6ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 160 μαθητές.

 

Δήμος Μεγάρων 20/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Κοσμόπουλου πραγματοποιήθηκε δράση στο 9ο Δημοτικό σχολείο Μεγάρων. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 200 μαθητές.

 

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης 20/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου και του Δημάρχου κ Κωνσταντάτου πραγματοποιήθηκε δράση στο 3ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 33 μαθητές.

 

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 23/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 377 μαθητές.

 

Δήμος Μεταμόρφωσης  23/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ Αντωνοπούλου πραγματοποιήθηκε δράση στο 4ο Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 187 μαθητές. Το παρών έδωσαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Αντωνοπούλου και η προϊσταμένη καθαριότητας κ Σταυριανού.

 

Δήμος Σπετσών  23/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του σχολείου πραγματοποιήθηκε δράση στο 6ο Δημοτικό σχολείο Σπετσών.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 217  μαθητές.

 

Δήμος Ν. Ιωνίας 23/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο 8ο Δημοτικό σχολείου Ν. Ιωνίας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 180 μαθητές. Το παρών έδωσε η  Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ Σακαλόγλου.

 

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης 24/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου και του Δημάρχου κ Κωνσταντάτου πραγματοποιήθηκε δράση στο 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 200 μαθητές.

 

Δήμος Μαραθώνα  24/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Αυγερινού πραγματοποιήθηκε δράση στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Μάκρης. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 380 μαθητές. Το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Αθλητισμού- Τουρισμού κ Καραγιάννης .

 

Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού 24/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Λεωτσάκου πραγματοποιήθηκε δράση στο 4ο Δημοτικό σχολείο Καματερού. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 280 μαθητές.

 

Δήμος Αιγάλεω 24/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ Λεωτσάκου πραγματοποιήθηκε δράση στο 7ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 219 μαθητές.

 

Δήμος Αλίμου 25/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου πραγματοποιήθηκε δράση στο 9ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 150 μαθητές. Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ Αντωνάκης.

 

Δήμος Ηρακλείου  25/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου κ Μπάμπαλου πραγματοποιήθηκε δράση στο 12ο  Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 241 μαθητές. Το παρών έδωσε  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ Δημητρόπουλος.

 

Δήμος Ελευσίνας 25/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Κοσμόπουλου πραγματοποιήθηκε δράση στο 11ο Δημοτικό σχολείο Ελευσίνας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 180 μαθητές.

 

Δήμος Ωρωπού 26/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Αυγερινού πραγματοποιήθηκε δράση στο 1ο Γυμνάσιο Σκάλας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 311 μαθητές.

 

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου 26/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου πραγματοποιήθηκε δράση στο 3ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 267 μαθητές. Το παρών έδωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Καρύδη.

 

Δήμος Αθηναίων  26/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του σχολείου  πραγματοποιήθηκε δράση στο 102ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών στα πλαίσια  του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο EcoFriendlyByEurope με συντονιστές σχολείο από τα Κανάρια (Ισπανία) και εταίρους Σχολεία από την Κροατία, Ισπανία (Βαλένθια), Ιταλία και Πορτογαλία. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς  από τα σχολεία (30 άτομα)  και στη συνέχεια στους 210 μαθητές του σχολείου.

 

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 27/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο Λύκειο Πικερμίου. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 220 μαθητές.

 

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου 27/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε δράση στο ΕΠΑΛ Ραφήνας. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 125 μαθητές.

 

Δήμος Κρωπίας  27/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Αυγερινού πραγματοποιήθηκε δράση στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 200 μαθητές.

 

Δήμος Βριλησσίων  27/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκε δράση στο 6ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 75 μαθητές.

 

Δήμος Μαρκόπουλου  31/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ Αιδινιώτη και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ Βαμποράκη πραγματοποιήθηκε δράση στο 2ο Δημοτικό σχολείο Πόρτο Ράφτη. Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 235 μαθητές. Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ Αιδινιώτης.

 

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου 31/01/2023

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Νάνου πραγματοποιήθηκε δράση στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου.  Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 150 μαθητές. Το παρών έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κ. Νάνου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Καρύδη.

 

Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ3/2/2023