Ηράκλειο Αττικής: Νέα επιδόματα 1000 ευρώ για το πρώτο παιδί από τον Δήμο

Ηράκλειο Αττικής: Νέα επιδόματα 1000 ευρώ για το πρώτο παιδί από τον Δήμο
Νέα επιδόματα 1000 ευρώ για το πρώτο παιδί από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ένα ακόμα πακέτο επιδομάτων σε γονείς της πόλης που το προηγούμενο διάστημα έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί μοιράζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής κατέθεσε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 6 νέες εισηγήσεις για αντίστοιχα επιδόματα σε ισάριθμες οικογένειες, οι οποίες, αφού εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο, αυξάνουν στα 41 πλέον τα ζευγάρια που για το 2022 έλαβαν το συγκεκριμένο βοήθημα.

Θυμίζουμε, από το 2020 και έπειτα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, ο Δήμος χορηγεί εφάπαξ επίδομα 1000 ευρώ σε όσους γονείς – κατοίκους της πόλης γεννούν το πρώτο τους παιδί και πληρούν τα θεσπισμένα εισοδηματικά κριτήρια. Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες έχουν λάβει αυτό το βοήθημα με στόχο να τους ενισχύσει στα πρώτα βήματα της οικογένειάς τους.

«Το πρόγραμμα είναι σε διαρκή ισχύ και, έτσι, ανά πάσα στιγμή που κάθε ζευγάρι ή και μονογονεϊκή οικογένεια, γεννήσει το πρώτο παιδί μπορεί να αιτηθεί για να λάβει το επίδομα. Οι αιτήσεις κατατίθενται σε εύλογο χρόνο μετά τη γέννηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παπαϊωάννου 15-17. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102716948», ενημερώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

«Χαίρομαι που έχουμε βρει έναν ακόμα τρόπο να στεκόμαστε δίπλα στους συνδημότες μας, ειδικά στα νέα ζευγάρια που παίρνουν την απόφαση να ξεκινήσουν την οικογένειά τους. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο στόχος τούτης της πρωτοβουλίας. Να στείλουμε το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε παιδιά και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι εκεί να βοηθήσει και με το συγκεκριμένο επίδομα και σε ό,τι άλλο χρειαστεί στη διαδρομή», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.