Περιφέρεια Αττική: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή καινούργιου Δημοτικού σχολείου στο Πόρτο Ράφτη

Περιφέρεια Αττική: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή καινούργιου Δημοτικού σχολείου στο Πόρτο Ράφτη
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή καινούργιου Δημοτικού σχολείου στο Πόρτο Ράφτη – Στο ΠΕΠ «Αττική 2014-2020» οι μελέτες ωρίμανσης, προϋπολογισμού με χρηματοδότηση  που ξεπερνά τα 450.000 ευρώ

Γ. Πατούλης: «Κατέχουμε την εθνική πρωτιά χρηματοδότησης σχολικών υποδομών -Στόχος μας να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών μας»

Την διαδικασία για την κατασκευή ενός καινούργιου 9/θέσειου Δημοτικού Σχολείου στο Πόρτο Ράφτη, δυναμικότητας 225 μαθητών, εκκινεί η ένταξη της πράξης με τίτλο «Μελέτες Ωρίμανσης για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης».

Περιφέρεια Αττική: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή καινούργιου Δημοτικού σχολείου στο Πόρτο Ράφτη

Η πράξη, προϋπολογισμού 451.235,03 ευρώ, που υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),  έχει ως σκοπό την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, αδειών και εγκρίσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ωρίμανσης του έργου «2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη»  ούτως ώστε αυτό να ενταχθεί για υλοποίηση στην επόμενη προγραμματική περίοδο «Αττική 2021-2027».

Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το σχολείο είναι στην περιοχή Αγ. Μαρίνα της ΔΕ Πόρτο Ράφτη του Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής και είναι άρτια και οικοδομήσιμο κατά κανόνα και σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Πιο αναλυτικά, αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών (Αρχιτεκτονικών, Στατικών, Ηλεκτρομηχανολογικών κλπ), η έκδοση των απαιτούμενων εγκρίσεων προκειμένου να είναι δυνατή η έκδοση Οικοδομικής Αδείας από το Πολεοδομικό Γραφείο της εταιρείας “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Παράλληλα, θα ληφθούν υπόψιν οι σχετικές διατάξεις, οδηγίες κλπ για την δημιουργία σύγχρονου Σχολικού Συγκροτήματος.

Περιφέρεια Αττική: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή καινούργιου Δημοτικού σχολείου στο Πόρτο Ράφτη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην διαδικασία για την κατασκευή του νέου σχολείου  δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος για τη δρομολόγηση της δημιουργίας ακόμη ενός σχολείου στην Περιφέρεια Αττικής, υπηρετώντας με αυτό τον τρόπο έναν εκ των βασικών μας στόχων που είναι η προσφορά στις τοπικές κοινωνίες και στους μαθητές μας σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών υποδομών εκπαίδευσης.

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ωρίμανσης για την κατασκευή σχολικών κτιρίων υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, εκτός από την ικανοποίηση της πρωτιάς σε εθνικό επίπεδο, λειτουργεί για εμάς και ως δέσμευση ότι μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα.

Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας δίνουν τα χρηματοδοτικά μας εργαλεία, συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν και σε συνεργασία με τους Δήμους, να καταφέρουμε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ18/12/2022