ΣΠΑΠ: Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών  σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην πλατεία της Νέας Πεντέλης

ΣΠΑΠ: Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών  σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην πλατεία της Νέας Πεντέλης
 Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών  από τον ΣΠΑΠ σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Άλλη μία Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης παιδιών  σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα την ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) στην πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και την πρωτοβουλία   της ZERO HERO, συνεχίζουν τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα την ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών πραγματοποιώντας μία ακόμη δράση στην πλατεία της Νέας Πεντέλης με τη συμμετοχή των παιδιών και των δασκάλων του Νηπιαγωγείου της Νέας Πεντέλης.

ΣΠΑΠ: Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών  σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην πλατεία της Νέας Πεντέλης

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της χωριστής διαλογής απορριμμάτων και τις σωστές πρακτικές της ανακύκλωσης και να ρίξουν τα πλαστικά τους μπουκάλια σε έναν εμβληματικό κάδο συλλογής σε σχήμα ψαριού (4 μέτρα μήκος x 2 μέτρα ύψος), πριν αυτά καταλήξουν στη θάλασσα και κατ’ επέκταση στην τροφική αλυσίδα. Το μόνο …ψάρι που αξίζει να ταΐζουμε με πλαστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την συμβολική και εκπαιδευτική σημασία της πολυήμερης παραμονής του ψαριού στους  Δήμους – Μέλη του ΣΠΑΠ, θα συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα πλαστικού, που θα καταγράφει και θα οδηγηθεί ως χωριστό ρεύμα στην ανακύκλωση για νέα παραγωγή.

Με αυτόν τον τρόπο ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και οι τοπικές κοινωνίες των  Δήμων-Μελών, θα συμβάλλουν στον εθνικό στόχο μείωσης των απορριμμάτων πλαστικού, δίνοντας θετικό δείγμα γραφής για την μετάβαση σε Δήμους με μηδενικά απόβλητα.

ΣΠΑΠ: Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην πλατεία της Νέας Πεντέλης

Η εντυπωσιακή μεταλλική κατασκευή βρίσκεται τοποθετημένη στην πλατεία της Νέας Πεντέλης και θα παραμείνει για μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί και σε άλλες πλατείες των Δήμων-Μελών του ΣΠΑΠ.

Ραντεβού στο μπλε ψάρι στην πλατεία της Νέας Πεντέλης λοιπόν, για να μοιραστούμε όλοι μαζί το ίδιο όραμα:

Έναν πλανήτη που όλοι σεβόμαστε και διατηρούμε αναλλοίωτο.