Περιφέρεια Αττικής: Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής στην Ετήσια Συνέλευση της ΠΕΔΑ

  Περιφέρεια Αττικής: Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής στην Ετήσια Συνέλευση της ΠΕΔΑ
Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην Ετήσια Συνέλευση της ΠΕΔΑ

Γ. Πατούλης: « Το επιτελικό κράτος «κλειδί» για να είμαστε πιο χρήσιμοι στους πολίτες»

Την ανάγκη να προχωρήσουν με γρηγορότερα βήματα οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις προς την αποκέντρωση του κράτους προς όφελος των πολιτών, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την Ετήσια Συνέλευση της ΠΕΔΑ.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος. Τις εργασίες της Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους Δημάρχων της Αττικής, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας, ο Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θ. Λιβάνιος, ο Γ. Γραμματέας του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ε. Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος.

  Περιφέρεια Αττικής: Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής στην Ετήσια Συνέλευση της ΠΕΔΑ

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης και αναφερόμενος στη σημασία να γίνουν βαθιές τομές που θα φέρουν την Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο ενός πραγματικά επιτελικού κράτους, ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα από το κράτος και μάλιστα εξήρε και τη συνεργασία που έχει με τον Αν. Υπ. Εσωτερικών Σ. Πέτσα, ωστόσο τόνισε πως ακόμα έχουμε δρόμο, προς αυτή την κατεύθυνση.

«Για να επιτευχθεί αυτό οφείλουμε όλοι μας να συμβάλλουμε σε μια θεσμική μεταρρύθμιση η οποία θα έχει ως βάση της την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Ως αιρετοί πρώτου και δεύτερου βαθμού γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών και γνωρίζουμε πώς να τις υπηρετήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Περιφέρεια Αττικής: Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής στην Ετήσια Συνέλευση της ΠΕΔΑ

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης ανέφερε μία σειρά θεμάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση και δυσκολεύουν τη λειτουργία της, εστιάζοντας στο ζήτημα της υποστελέχωσης, σημειώνοντας:

«Περιφέρειες και δήμοι έχουν ανάγκη από καταρτισμένο προσωπικό και από στελέχη τα οποία σε πολλές περιπτώσεις φεύγουν από τις υπηρεσίες μας καθώς επιλέγουν μέσα από την κινητικότητα να πάνε σε αντίστοιχες θέσεις της κεντρικής διοίκησης όχι γιατί έχουν λιγότερο φόρτο εργασίας, αλλά επειδή έχουν καλύτερες οικονομικές απολαβές».

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης της περιφέρειας αλλά και τις δράσεις που υλοποιούνται σ΄αυτό το πλαίσιο με  κυριότερες την ανακύκλωση, την προάσπιση της οδικής ασφάλειας αλλά  και την ταχύτερη υλοποίηση εμβληματικών έργων με αναπτυξιακό πρόσημο.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ, το οποία χαρακτήρισε έναν πολύτιμο και ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ15/11/2022