Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζεται εντατικά το ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης κεντρικών οδών

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζεται εντατικά το ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης κεντρικών οδών
Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς εντατικά το ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης κεντρικών οδών, άνω των 30 εκ. ευρώ. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται έργα ασφαλτοστρώσεων, συντήρησης και αποκατάστασης φθορών σε κεντρικούς δρόμους σε όλη την Αττική.

Γ. Πατούλης: « Προστατεύουμε τις ζωές των πολιτών με έργα και όχι στα χαρτιά»

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζεται εντατικά το ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης κεντρικών οδών

Μεταξύ άλλων αυτή την περίοδο γίνονται ευρύτατα έργα στη Λεωφόρο Κηφισού, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στη Βαρυμπόμπη, στον Αγ. Στέφανο, στις περιοχές Μαλακάσα, Καπανδρίτι και Κάλαμο, υπό τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής και την επίβλεψη του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννη. Επίσης είναι σε εξέλιξη έργα ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα.

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζεται εντατικά το ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης κεντρικών οδών

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Για εμάς τα ζητήματα οδικής ασφάλειας παραμένουν πρώτα στις προτεραιότητες μας και προς αυτή την κατεύθυνση, επενδύουμε σε έργα σε όλη την Αττική, που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες. Προστατεύουμε τις ζωές των πολιτών με έργα και όχι στα χαρτιά και θα συνεχίσουμε σε αυτό το πλαίσιο με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς».

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη αρμοδιότητας της ΔΙ.ΔΙ.ΜΥ της Περιφέρειας
  1. Συντήρηση οδοστρώματος οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των οδικών αξόνων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ και της Λεωφ. Κηφισού, προϋπολογισμού 15 εκ

Στη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα καθόδου, ασφαλτοστρώθηκαν περίπου 80.000 m²  τμηματικά από τον κόμβο της Αττικής οδού μέχρι το ΣΕΦ σε σημεία στα οποία υπήρχαν εκτεταμένες φθορές, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 6 km τελικού μήκους ασφαλτικού, με κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας ασφαλτόστρωσης, αποκατάσταση σε βάθος σημείων τα οποία έφεραν υπόγειες φθορές  (κάτω από τις δυο στρώσεις  του ασφαλτικού). Παράλληλα διαγραμμίστηκε εκ νέου η λεωφόρος με εξαίρεση το τελευταίο τμήμα της, το οποίο θα επαναδιαγραμμισθεί εντός της επόμενης βδομάδας, όταν συμπληρώθεί το χρονικό διάστημα των 30 ημερών που απαιτείται από την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης.

Από τις 31 Οκτωβρίου ξεκίνησε ασφαλτόστρωση και στο ρεύμα ανόδου από το ύψος της οδού Λένορμαν μέχρι την οδό Δυρραχίου. Πρόκειται για ένα τμήμα στο οποίο υπάρχουν εκτεταμένες φθορές κάτω από τις επιφανειακές στρώσεις και για πρώτη φορά θα λάβει χώρα ειδικού τύπου αποκατάσταση με ειδικό σιδερένιο πλέγμα μεταξύ των δύο στρώσεων ασφάλτου , δηλαδή μεταξύ της ισοπεδωτικής και της τελικής αντιολισθηρής στρώσης. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα η αντοχή του ασφαλτικού στις καταπονήσεις  που δέχεται λόγω του εξαιρετικά μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου της λεωφόρου αλλά και της συνεχούς και αυξημένης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

Συνολικά θα ασφαλτοστρωθούν περίπου 70,000 m² στην άνοδο της λεωφόρου τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 6.5 χλμ μήκους.

  1. Συντήρηση Οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο ΠΑΟΔ, περιοχής Πειραιά, προυπολογισμού 2.4 εκ

Οι παρεμβάσεις γίνονται : στη λεωφόρο Ποσειδώνος από Σαράφη έως λεωφόρο Αλίμου, στην οδό Κόνωνος από ακτή Καλλιμασιώτη έως Ομηρίδου Σκυλίτση, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου από κάτω διάβαση έως Σκάι και από Σκάι έως Μικράς Ασίας, στην οδό Μικράς Ασίας από Εθνάρχου Μακαρίου έως Αλιπέδου και στην οδό Αλιπέδου Α’ από Μικράς Ασίας έως Lidl.

Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων είναι 4,481 m και τελική  επιφάνεια  του ασφαλτοτάπητα 36.233,32 m2

  1. Βελτίωση οδοστρωμάτων στους παράπλευρους της ΠΕΟΑΚ και ΝΕΟΑΛ και στις ΠΕΟ Αθηνών – Κορίνθου και ΠΕΟ Αθηνών – Χαλκίδας στο οδικό δίκτυο περιφέρειας Αττικής πρώην ΔΕΣΕ, προϋπολογισμού 3.1 εκ.

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζεται εντατικά το ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης κεντρικών οδών

Ολοκληρώνονται ή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες :

-Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας από τον κόμβο της Λυκόβρυσης έως τον κόμβο της Μεταμόρφωσης,

-Στον δυτικό ΠΕΟΑΛ στη Βαρυμπόμπη,

-Στον δυτικό ΠΕΟΑΛ στον Αγιο Στέφανο,

-Στον παράδρομο από κόμβο Καλυφτάκη προς τον κόμβο της Λυκόβρυσης,

-Στον παράδρομο από κόμβο Βαρυμπόμπης προς τον κόμβο Καλυφτάκη,

-Στην οδό Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο από οδό  ΔΕΣΜΕΝΗΣ προς Καπανδρίτι.

Οι παρεμβάσεις είναι συνολικού μήκους 8510,5 m και η ασφαλτοστρωμένη επιφάνεια είναι 60.440,42 m2

  1. Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο οδικό δίκτυο περιφέρειας Αττικής πρώην ΔΕΣΕ. 15

Στα πλαίσια του έργου, έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο των ακόλουθων περιοχών:

Μαλακάσα 8.200 μ2

Καπανδρίτι  5.600 μ2

Κάλαμο  9.700 μ2

Ακολούθως πρόκειται να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στην παραλιακή Βάρκιζας Σουνίου συνολικής επιφάνειας 100.000 m²

Λεωφόρος Θησέως

Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και εντάσσεται στο πλαίσιο της σύμβασης με τίτλο «Ανακατασκευή ασφαλτικού αντιολισθηρού τάπητα στη Λεωφόρο Θησέως», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000€ με Φ.Π.Α.

Συγκεκριμένα, εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος επί του οδικού άξονα της Λεωφόρου Θησέως, σε όλο το μήκος της οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ2/11/2022