Λυκόβρυση Πεύκη: Δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ο Τάσος Μαυρίδης

Λυκόβρυση Πεύκη: Δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ο Τάσος Μαυρίδης
Δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης  Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔΑ Τάσος Μαυρίδης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Λυκόβρυση Πεύκη: Δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ο Τάσος Μαυρίδης

Ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης διανύει τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία του. Ξεκίνησε τη θητεία του, το 2014 που  εκλέγεται πανηγυρικά Δήμαρχος για πρώτη φορά και στις δημοτικές εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό του «η πόλη της ζωής μας» ενώ επανεκλέγεται και συνεχίζει να έχει τα ηνία του δήμου μέχρι τον επόμενο χρόνο που θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Λυκόβρυση Πεύκη: Δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ο Τάσος Μαυρίδης

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Παπάγου – Χολαργού και πρόεδρος του Ι.Τ.Α. Ηλίας Αποστολόπουλος, Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος και Γαλατσίου και πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Μαρκόπουλος.

Λυκόβρυση Πεύκη: Δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ο Τάσος Μαυρίδης

 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ ΤΑΣΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022- Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνεργάτες, αγαπητοί συμπολίτες, κυρίες και κύριοι,

Ένα χρόνο πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2023, με αίσθημα ευθύνης, πήρα την απόφαση να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτή την αρχική μου σκέψη και μετέπειτα απόφαση την είχα συζητήσει και την είχα εξομολογηθεί σε στενούς συνεργάτες του Ιδιαίτερου Γραφείου μου εδώ και αρκετό διάστημα.

Έτσι ένας επιτυχημένος και σημαντικός κύκλος της ζωής μου κλείνει με την απόφασή μου αυτή στα τοπικά δρώμενα.

Λυκόβρυση Πεύκη: Δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ο Τάσος Μαυρίδης

Η Αυτοδιοικητική μου πορεία πρώτα ως συνοικιακός σύμβουλος το 1987-1990, έπειτα ως Δημοτικός Σύμβουλος από το 1995 έως και το 2014, αλλά και ως Δήμαρχος του Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης από τον Σεπτέμβριο του 2014, ήταν για μένα ένα σημαντικό και μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μου στην αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία γενικότερα. Όπως επίσης και από άλλες θέσεις ευθύνης, από όπου και αν κλήθηκα να υπηρετήσω με το ίδιο πάθος και σθένος σε όλη αυτήν τη διαδρομή.

Όλα αυτά υπήρξαν ένα μεγάλο «σχολείο» για μένα από όπου αποκόμισα πολλά, διδάχθηκα πολλά, απέκτησα γνώσεις, εμπειρίες, έμαθα και συνεχίζω όμως να μαθαίνω ακόμα, γνωρίζοντας αξιόλογους ανθρώπους, συνεργάτες, υπαλλήλους, καλούς φίλους και συναδέλφους εντός και εκτός της οικογένειας της αυτοδιοίκησης.

Γνώρισα και συμπορεύθηκα με γνήσιους ειλικρινείς ανθρώπους  στη σκέψη και στη συμπεριφορά, αυθεντικούς και έντιμους καθαρούς ανθρώπους που πρόσφεραν και προσφέρουν πάντα με αγάπη και ανιδιοτέλεια. Γνώρισα όμως και συνάντησα ανθρώπους που δυστυχώς ήταν από την «άλλη πλευρά», μη αυθεντικοί, μη έντιμοι, ψεύτικοι και ιδιοτελείς αλλά και από αυτούς τους τελευταίους διδάχτηκα πάρα πολλά, καθώς όλοι είναι χρήσιμοι στη ζωή μας. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, ειλικρινά. Πορεύθηκα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχω στο πολιτικό μου οπλοστάσιο, στο λεξιλόγιό μου, στη σκέψη μου και στη συμπεριφορά μου, το ψεύδος και τον λαϊκισμό. Ποτέ στη ζωή μου δεν συμβιβάστηκα με αυτά και δεν τα υιοθέτησα ως στάση ζωής.

Έκλεισα τα αυτιά μου από τους «καλοπροαίρετους πάντα φίλους» και σε σειρήνες που αδυνατούσαν και αδυνατούν μέχρι και σήμερα να αποδεχθούν ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δυνατότητες να φτάσει εκεί όπου μπορεί, με τα όνειρα, τα οράματά του και τις προσδοκίες που έχει ο καθένας μας ξεχωριστά ως μοναδική προσωπικότητα.  Με την ουσιαστική διαφορά την προσφορά του καθενός σ΄ένα συλλογικό εμείς και όχι το εκκωφαντικό ΕΓΩ.

Ο Δημοτικός μας συνδυασμός «ΠΕΥΚΗ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» από το 2014 οι συνεργάτες μου, οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, οι εκλεγμένοι συνάδελφοι Δημοτικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι, οι δεκάδες εθελοντές και φίλοι του συνδυασμού κι εγώ προσωπικά, αισθάνομαι όχι μόνο την υποχρέωση αλλά και ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου πρώτα απ΄ όλα για την αμέριστη και ανιδιοτελή αγάπη, την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή σας, όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας τόσο προς το πρόσωπό μου ως Δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης, αλλά και στη Δημοτική μας Παράταξη που είχε από το 2014 την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας. Αυτή ήταν εξάλλου η κινητήριος δύναμή μας. Στη πορεία αυτών των χρόνων, σ΄αυτό το ταξίδι με τις όμορφες και καλές στιγμές καθώς και εκείνες τις κρίσιμες, τις δύσκολες, τις ταραγμένες, από όπου και αν προέρχονταν, προσπαθήσαμε με αγάπη πρώτα από όλα, με αίσθημα ευθύνης, με εντιμότητα, με συνέπεια και ειλικρίνεια, με καθαρές κουβέντες από το ξεκίνημα μας, με μεθοδικότητα, με πάθος, με όραμα, με δυναμισμό έτσι  προσφέραμε, θέλω να πιστεύω τον καλύτερο μας εαυτό, κλείνοντας τα αυτιά μας σε προκλήσεις σε μικροπολιτικές αντιπολιτευτικές ανούσιες κορώνες, σε λαϊκισμούς και δημαγωγία. Προχωρήσαμε έτσι πετυχαίνοντας βήμα – βήμα, μεθοδικά,  μικρούς και μεγάλους στόχους, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες πρωτίστως για ένα υγιές οικονομικά σταθερό περιβάλλον. Αναμφισβήτητα εξαιρετικά δύσκολο, αλλά εξίσου πολύ σημαντικό για το Δήμο μας, ωστόσο το πετύχαμε.

Λειτουργήσαμε πάντα με συνέπεια, πιστοί στα προεκλογικά μας προγράμματα, στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις  που είχαμε δώσει έτσι  σε μεγάλο βαθμό  τηρήσαμε τόσο τον πολιτικό μας λόγο και συγχρόνως  τιμήσαμε την εμπιστοσύνη σας για το συλλογικό συμφέρον. Η ολομέλεια του συνδυασμού μας λειτούργησε πάντα με πνεύμα συνεργασίας, με δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες, με ελεύθερο πνεύμα, ίσως πρωτόγνωρο για διαδικασίες ενός δημοτικού συνδυασμού που συνεδρίαζε συνεχώς μία φορά το μήνα από το 2014.

Με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθήσαμε, ως ένας δυνατός και πολυσυλλεκτικός συνδυασμός ενεργών πολιτών, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, όσοι πίστευαν τουλάχιστον στον ανιδιοτελή και όμορφο από την αρχή αγώνα μας με αληθινό πνεύμα προσφοράς, συνεργασίας και αλληλεγγύης, καταφέραμε παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και καταστάσεις, να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε σημαντικά μικρά και μεγάλα Έργα για τον Δήμο που Αγαπάμε πραγματικά, και αυτό το έχουμε αποδείξει έμπρακτα, για τον Δήμο μας, τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, παρά τα πικρόχολα σχόλια και την κακόπιστη κριτική κακεντρέχειας από όπου και αν προήλθαν.  Εξάλλου όλοι κρινόμαστε.  Και εμείς το έχουμε αποδείξει μέσα στη πραγματική μάχη με αυτογνωσία και θάρρος. Λογοδοτούμε ακόμη περισσότερο γιατί δεν υπήρξαμε ούτε ουρανοκατέβατοι σωτήρες, αλλά ούτε και δοτοί ως ένα κάποιο τυχαίο και περιστασιακό γεγονός.

Πραγματοποιήσαμε και πραγματοποιούμε  έργα πνοής σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τομέα, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές. Κοιτάξαμε το μέλλον και το συμφέρον του Δήμου χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, τις όποιες σειρήνες και αυτό αγαπητοί μου συνάδελφοι και συνεργάτες είναι ένα ακόμα θετικό και σημαντικό αποτύπωμα, μετά από 10 χρόνια περίπου Διοίκησης, ώστε να το αφήσουμε ως παρακαταθήκη με πνεύμα δημιουργικότητας, ανιδιοτέλειας και συνεργασίας στις επόμενες γενιές. Αυτός εξάλλου ήταν ο στόχος μας! Σε αυτό μείναμε σταθεροί, χωρίς παρεκκλίσεις και προσχηματικά αφηγήματα μισαλλοδοξίας.

Σε ένα πολύ δύσκολο αναμφισβήτητα οικονομικό περιβάλλον, με έλλειψη ουσιαστικών πόρων αρχικά από το 2014, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού, με ένα εκλογικό σύστημα της Απλής Αναλογικής καταστροφικό για τη διοίκηση ενός Δήμου,αλλάξαμε την εικόνα του Δήμου μας πρώτα από όλα και κυρίωςμε την οικονομική βιωσιμότητα και οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας, που εξασφαλίσαμε και πετύχαμε με πολύ κόπο και δουλειά, με πίστη και αφοσίωση και μεθοδικότητα  και σ΄αυτό κριθήκαμε με επιτυχία από την πρώτη κιόλας θητεία.

Αυτό λοιπόν παίζει αναμφίβολα σημαντικό ρόλο μέχρι και σήμερα, αλλά και ως μέγιστη παρακαταθήκη για την πορεία και το μέλλον του Δήμου μας χωρίς αμφιβολίες και αστερίσκους. Αφού με χρηστή διοίκηση και οικονομική διαχείριση, με ιδίους πόρους που εξοικονομήσαμε, πετύχαμε πάρα πολλά κόντρα σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, κόντρα σε δύσκολες συνθήκες και απόψεις, που όλοι βιώσαμε, αλλά και απόψεις δήθεν νεόκοπων πολιτικίσκων  «Σωτήρων», έτσι όπως αυτοαποκαλούνται, που η σκέψη τους παραμένει  όμως  επικίνδυνη ως συμπεριφορά  και επίσης η μεθοδολογία τους όπου μας παραπέμπει δυστυχώς σε άλλες σκοτεινές εποχές…

Αυτοί οι δήθεν άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης προέταξαν  και προτάσσουν δυστυχώς το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον,  τα κομπλεξικά τους επικίνδυνα απωθημένα, μα πάνω απ΄όλα κυρίως τα πολιτικά και προσωπικά τους συμφέροντα ανακαλύπτοντας κάθε φορά νέα επικίνδυνα αφηγήματα, μα προπάντων επικίνδυνες συμπεριφορές με αλαζονεία, προβάλλοντας το μίσος, την διχόνοια, το λαϊκισμό και το απίστευτο πάθος για εξουσία με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να εκπληρώσουν τα εγωιστικά τους απωθημένα. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι είναι γύρω μας…..

Όλα αυτά δεν είναι ανάξια λόγου, γι’ αυτό τα επισημαίνω, κρούοντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση, για μια φορά ακόμη, γιατί προφανώς, κατά την άποψή μου χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και πολιτικής εγρήγορσης τα άτομα αυτά, τα οποία δρουν στην τοπική μας κοινωνία.

Δεν θα σταθώ άλλο στους διάφορους επικριτές μας που με το δήθεν πρόσχημα της καλόπιστης κριτικής, της «συνεισφοράς» που ενίοτε βάζουν πλάτη, ενώ στην ουσία βάζουν «καλοπροαίρετα» τρικλοποδιές σε ό,τι καλό προσπαθεί να πραγματοποιηθεί στον Δήμο μας.

Στα απολογιστικά μας Έντυπα 2016 – 2017, 2019 και στο τελευταίο του 2022 αναδεικνύεται  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το σπουδαίο έργο μας  σ΄αυτές τις δύο Δημοτικές Θητείες από το 2014 έως και τέλος του 2023.

Αξιοποιήσαμε και αξιοποιούμε όλα εκείνα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία έτσι ώστε με πολύ δουλειά, με κόπο, με συντονισμένες ενέργειες, εξασφαλίσαμε και συνεχίζουμε να εξασφαλίζουμε, με αμείωτο ρυθμό, εντάξεις μεγάλων έργων, μελετών με έργα αναπλάσεων, ανακατασκευών σε γειτονιές του Δήμου, σε κοινόχρηστους χώρους και εκπαιδευτικές σχολικές δομές, σε πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους.

Δρομολογήσαμε μεγάλα και σημαντικά έργα, επιλύσαμε συνεχίζουμε να επιλύουμε χρόνια  και βαλτωμένα ζητήματα, προβλήματα και πάγια αιτήματα και των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων.

Όλα αυτά που περιέγραψα, αλλά και ακόμα περισσότερα αυτά που θα προκύψουν μέχρι το τέλος της θητείας μας το Δεκέμβριο του 2023 δεν είναι εξάλλου προεκλογικές υποσχέσεις και ευχολόγια. Απολογιστικά και μόνο, περίτρανα αποδεικνύεται ότι υλοποιήσαμε έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες, όπως είχαμε υποσχεθεί και το 2014 και το 2019, αλλά και πολλά περισσότερα ακόμη που δεν είχαμε υποσχεθεί, αλλά έγιναν πράξη και ήδη έχουν υλοποιηθεί ή θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Πολλά από αυτά είναι ήδη δρομολογημένα και ενταγμένα, αφού αξιοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και σημαντικές προσκλήσεις για εντάξεις έργων μελετών κλπ.. Υπάρχουν απτά ουσιαστικά παραδείγματα.

Ανταποκριθήκαμε στο έπακρο, παρά την σημαντική έλλειψη προσωπικού, με αρκετή δουλειά, με πείσμα και μεθοδικότητα, χωρίς επικοινωνιακές ανούσιες κορώνες εντυπωσιασμού, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα όποια αντικειμενικά ή άλλα προβλήματα είτε που προέκυψαν, είτε που μας δημιούργησαν.

Εντάξαμε και υλοποιήσαμε έργα με χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Ανάπτυξης, την ΜΟΔ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Παιδείας,  την Γ.Γ. Αθλητισμού, την ΚΤΥΠ, τον ΟΑΕΔ και ΕΥΔΑΠ, αλλά και με ιδίους οικονομικούς πόρους. Αποτέλεσμα της χρηστής οικονομικής και ορθολογικής διαχείρισης και οικονομικής βιωσιμότητας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Ιδιαίτερα στο τελευταίο απολογιστικό έντυπο του συνδυασμού μας αποτυπώνεται αναμφισβήτητα και με ευκρίνεια όλο το σπουδαίο έργο των τελευταίων τριών (3) ετών 2019-2021.

Στην αυτοκριτική μας, είναι φυσικό και αυτονόητο να κάνουμε λάθη γιατί δεν είμαστε μάγοι ούτε όμως και τυχοδιώκτες με τα μαγικά μας ραβδάκια, να τα κάνουμε όλα έτσι όπως θα θέλαμε, αλλά προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Έγιναν λάθη και παραλείψεις, αλλά χωρίς δόλο και χωρίς δεύτερες σκέψεις υποκρισίας, όμως δεν ήθελα να γίνω αρεστός αλλά χρήσιμος και ουσιαστικός.

Δεν ήθελα να γίνω αρεστός ως περιφερόμενος λαϊκιστής πολιτικίσκος που δεν σέβεται πρώτα απ΄όλα τον εαυτό του και έπειτα τους γύρω του, με το να συμφωνεί με όλους και με όλα και σε κάθε τι, έτσι ώστε να είμαι Αρεστός. Αυτό δεν είναι Πολιτική. Είναι Πολιτική Λαϊκισμού, Απατεωνιά και Εμπαιγμός ….. .

Όμως ο καθένας πρέπει να έχει μια αντικειμενική κρίση συγκρίνοντας την κρισιμότητα και την ιδιομορφία της εποχής, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία και τις συνθήκες που επικρατούν τόσο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, με κάθε άλλη προηγούμενη Δημοτική Περίοδο.

Δεν θα αναφέρω αναλυτικά ένα προς  ένα τα έργα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες ξεχωριστά, τις εντάξεις έργων, ούτε τα οικονομικά στοιχεία που δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει. Εξάλλου αυτά περιγράφονται στο έντυπο που εκδόθηκε από τον Δημοτικό μας Συνδυασμό και διανεμήθηκε στην Πεύκη και στη Λυκόβρυση και είναι στη διάθεση όλων.

Έργα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής:

  • «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά κτήρια»: προϋπολογισμού 000.000,00€, πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης και στο Λύκειο Λυκόβρυσης
  • Ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου (Γήπεδο Πεύκης) προϋπολογισμού 000,00€
  • Κατασκευή Κέντρου Κοινωνικών Δομών – ΚΑΠΗ στην Δημοτική Ενότητα Πεύκης (Κάτω Πεύκη) προϋπολογισμού 000,00€.
  • Κατασκευή του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης στον χώρο που έχει διατεθεί συνιδιοκτησίας Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης προϋπολογισμού 385,97€ για την εκπόνηση της μελέτης
  • Ανακατασκευή Κλειστού Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ) Πεύκηςπροϋπολογισμού 000,00

 

Ενδεικτικά Έργα με χρηματοδότηση από Πράσινο Ταμείο
  • «Αναβάθμιση Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης μέσω της υπόγειας αποθήκευσης των απορριμμάτων» (με ποσό 153,00€) για προμήθεια – εγκατάσταση υπόγειων κάδων (184.922,40€ [80%] από Πράσινο Ταμείο και 46.230,60€ [20%] από Δήμο).
  • Παρεμβάσεις στον Αστικό Χώρο και συγκεκριμένα στις πλατείες και παιδικές χαρές : 1) Στη Δ.Ε. Πεύκης Πλατεία Πόντου & Ιωαννίνων, 2) στην Δ.Ε. Λυκόβρυσης στην Πλατεία Ελευθερίας προϋπολογισμού : 236,67€.
  • «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του προαυλίου του Γυμνασίου Λυκόβρυσης», προϋπολογισμού 000,00€/ποσό σύμβασης 120.000,00€, χρηματοδότηση από Πράσινο Ταμείο.
  • «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας- ΣΒΑΚ» Χρηματοδότηση με ποσό 000,00€ για προκήρυξη ανάδειξης μελετητή
  • «Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ) στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης» προϋπολογισμού 000,00€.

Τα έργα που εντάχθηκαν σε χρηματοδότηση Πράσινου Ταμείου είναι Συνολικού Προϋπολογισμού: 1.355.589,00€

 

Έργα με χρηματοδότηση από Υπουργείο Εσωτερικών:

Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Έγκριση συμμετοχής και Υποβολή πρότασης – έγκριση σχετικής μελέτης για χρηματοδότηση του Έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας σε περιοχές του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης» προϋπολογισμού:3.500.000€.

 

Έργα με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών με συνολικό προϋπολογισμό: 1.789.669,00€

Συμμετοχή Δήμου από ίδιους πόρους :    349.429,00€

Συμμετοχή από ΥΠΕΣ: 1.440.240,00€

 

Έργα  με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών:
  • Ανάπτυξη Αστικών Περιοχών του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης» με τρία υποέργα: Υποέργο1 «Κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης στην Κεντρική πλατεία Πεύκης στο Ο.Τ. 25α», προϋπολογισμός: 564.200,00€,Υποέργο 2 «Ανάπλαση περιοχών με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών σε σχολεία του Δήμου», Προϋπολογισμός: 2.258.867,00 και Υπόεργο3 «Βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με έμφαση στην ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία». Προϋπολογισμός : 3.732.000,00€

Συνολικού Προϋπολογισμού Πρόσκλησης: 10.703.957,69€.

 

  • «Μελέτες Ωρίμανσης Έργων του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης» με 2 υποέργα: Υποέργο1 «Μελέτη ανάπλασης Δημοτικού Σταδίου Πεύκης» (εξέδρες-αποδυτήρια) προϋπολογισμού: 657,62€ και Υπόεργο2 «Μελέτη ανακατασκευής και προσθήκης καθ’ ύψος Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης» προϋπολογισμού: 918.220,29€ .

Συνολικός Προϋπολογισμός πρόσκλησης: 1.377.877,91€.

 

  • «Συντήρηση δημοτικών ανοικτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητας ΑΜΕΑ» με δύο υποέργα: Υπόεργο1 «Εργασίες Συντήρησης στις κτηριακές υποδομές και στους αύλειους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης» προϋπολογισμού 203,32€και Υπόεργο2: «Aντικεραυνική προστασία σχολικών κτιρίων» προϋπολογισμού: 75.000€».

Συνολικός Προϋπολογισμός: 638.203,32

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»: 19.975.475,00€

 

Έργα με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

  • Πρόθεση ένταξης στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης : «Ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνολογιών έξυπνων πόλεων» -SMART CITIES με ποσό χρηματοδότησης για τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης 000,00 €

Έργα με ίδιους πόρους του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης και Ενέργειες:

  • Αποδοχή Δωρεάς ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης τμήματος οικοπέδου επιφάνειας 3.837,20 τμ. επί του οποίου θα μπορούν να αναπτυχθούν από τον Δήμο αθλητικές εγκαταστάσεις σε έκταση 3.485,59 τ.μ. και πεζοδρόμος (πλάτους 5μ.) σε έκταση 351,61 τ.μ..
  • Εκπόνηση μελέτης «Εφαρμογή πυροπροστασίας στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς», προϋπολογισμού 000,00€, από ίδιους πόρους.
  • Έργα οδοποιίας – διανοίξεις οδών – πεζοδρόμια: από ίδιους πόρους, προϋπολογισμού: 100.000,00€.
  • Γ.Π.Σ. Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης» : έχει έγκαιρα κατατεθεί το Γ.Π.Σ. προς έγκριση στον Μητροπολιτικό Σχεδιασμό.
  • Γ.Π.Σ. Δημοτικής Ενότητας Πεύκης» : ορισμός (ανάδειξη) μελετητή που θα προβεί στη σύνταξη και επικαιροποίηση του νέου Γ.Π.Σ. Πεύκης. Η διαδικασία αυτή θα γίνει με πόρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Ανακατασκευή κακοτεχνιών – σε δίκτυα αγωγών ακαθάρτων εντός του Ηλιακού Χωριού στην Δημοτική Ενότητα Πεύκης με αρχικό προϋπολογισμό έργου 000,00€ με χρηματοδότηση από τον ΟΑΕΔ.
  • Παρακολούθηση – εξέλιξη εργασιών νέου σχολικού συγκροτήματος στο Ηλιακό Χωριό Δημοτικής Ενότητας Πεύκης, προϋπολογισμού 075.000,00 € από ΚΤΥΠ ΑΕ με την κατασκευή 2 νηπιαγωγείων και ενός Δημοτικού Σχολείου.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση νέου συνθετικού τάπητα στην επιφάνεια στίβου του Γηπέδου Πεύκης, προϋπολογισμού 400€ από ίδιους πόρους του Δήμου μας.
  • Ανακατασκευή Διαδημοτικού Αθλητικού Χώρου (Γηπέδου) Λυκόβρυσης Μεταμόρφωσης. Έργο προϋπολογισμού 000€ με ίδιους πόρους του Δήμου και συμμετοχή κατά 50% του Δήμου Μεταμόρφωσης.

 

Το υπόλοιπο διάστημα που απομένει πιστεύω και θέλω να ελπίζω, ότι πέρα από τις πολιτικές μας ιδεολογικές αντιθέσεις διαφωνίες  και αντιπαραθέσεις θα επικρατήσει τουλάχιστον πνεύμα συνεργασίας πολιτικού πολιτισμού και διαλόγου τουλάχιστον από τις Δημοτικές Παρατάξεις και συμβούλους, συναδέλφους που ήδη αποδεδειγμένα το έχουν πράξει στο παρελθόν με μια πολιτική ευπρέπεια για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος (για μικροπολιτικές σκοπιμότητες), τόσο για την σημαντική εξέλιξη των έργων που έχουν δρομολογηθεί, η κατάθεση νέων έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών. Σ΄αυτή την κατεύθυνση και με την θεσμική μου ιδιότητα θα επιδιώξω την πολική – αυτοδιοικητική συνεργασία και συναίνεση για το συμφέρον του Δήμου μας, η οποία αποτελεί για μένα σημαντική προτεραιότητα. Δεν είμαι αφελής έτσι ώστε να πιστέψω ότι θα εισακουστώ από όλους, αλλά τουλάχιστον από τους συναδέλφους εκείνους που έχουν αρχές και αξίες.

Θέλω εδώ όμως να ευχαριστήσω από καρδιάς τους στενούς και άξιους  συνεργάτες μου στο Ιδιαίτερο Γραφείο μου: Ράνια Σταμούλη, Νάγια Γιαννιού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Χάρη Παπαδάκη, Γιάννη Μαύρο, Μαργαρίτα Νάνου και Κώστα Δημόπουλο, για την αμέριστη συμπαράσταση, την αγαστή συνεργασία και προσήλωση στους στόχους μας και πάνω από όλα την αγάπη τους προς το πρόσωπό μου.

Να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης  και στα Νομικά μας Πρόσωπα.

Επιτρέψτε μου τέλος να ευχαριστήσω την όμορφη οικογένειά μου, από όπου διδάχθηκα από μικρό παιδί να έχω αξιοπρέπεια και ήθος, να έχω αρχές και αξίες, αλλά  και τους πραγματικούς φίλους μου που στάθηκαν δίπλα μου, όλα αυτά τα χρόνια με πολύ αγάπη και ανιδιοτέλεια με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, αντλώντας κάθε φορά δύναμη από τους ίδιους αλλά και από άλλους φίλους συνεργάτες και συναδέλφους να μου δίνουν απλόχερα κουράγιο με πολύ αγάπη έτσι ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι σε αυτές τις δύσκολες φάσεις του ταξιδιού, αλλά και στις όμορφες στιγμές ώστε να συνεχίσω να προσφέρω και στο μέλλον έτσι όπως έμαθα από τα παιδικά μου χρόνια και σε όλη την αυτοδιοικητική και κοινωνική μου πορεία, για την πόλη και τον Δήμο που γεννήθηκα, που αγάπησα και ζω, για τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης.

Σας ευχαριστώ πολύ.