Αναφορά 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Προεδρείο της Βουλής για τη μεταστέγαση του 6ου ΓΕΛ Αμαρουσίου

Αναφορά 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Προεδρείο της Βουλής για τη μεταστέγαση του 6ου ΓΕΛ Αμαρουσίου
Αναφορά 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας Θρησκευμάτων, Υποδομών και  Μεταφορών «Για τη μεταστέγαση του 6ου ΓΕΛ Αμαρουσίου»

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, κατατέθηκε στο Προεδρείο της Βουλής, ως αναφορά για τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και  Θρησκευμάτων και Υποδομών και Μεταφορών, την οποία υπογράφουν 14 βουλευτές του κόμματος, πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και  Κηδεμόνων Αμαρουσίου, που αφορά το 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου.

Ο Σύλλογος Γονέων αναφέρεται στην ανέγερση του νέου σχολείου, η οποία καθυστερεί, στην εξέλιξη των τεχνικών μελετών, αλλά και στο ζήτημα της προσωρινής μεταστέγασής του.

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

Ένωση Γονέων Αμαρουσίου: «Ευθύνη Δήμου η κωλυσιεργία για τη μεταστέγαση του 6ου Λυκείου»

Την δική της άποψη και προτάσεις που κατέθεσε κατά την πρόσφατη ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Αμαρουσίου την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου, την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένης Λέκκα Καλαϊντζάκη, πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και την εκπαιδευτική κοινότητα, με θέμα την (προσωρινή) μετεγκατάσταση του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου, κατά το χρονικό διάστημα που θα γίνεται η ανέγερση του νέου σχολείου, καταθέτει η Ένωση Γονέων, με εμφανή τον προβληματισμό της για την «δυστοκία» που παρατηρείται ως προς την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η προσωρινή μετεγκατάσταση και η ανέγερση του νέου κτηρίου του 6ου ΓΕΛ Αμαρουσίου είναι μια ιστορία που έρχεται από παλιά. Θυμίζουμε ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει προ 15ετίας και καμία Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα δεν έχει αποφασίσει αν η ζυγαριά θα γύρει προς το οικονομικό ή το πολιτικό της κόστος.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων,  όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας σαν γνώμονα, τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων της περιοχής  έχει την ίδια θέση, την οποία επανέλαβε για άλλη μια φορά. Η προσωρινή μετεγκατάσταση πρέπει να γίνει σε χώρο ασφαλή, εξασφαλίζοντας την συνοχή της σχολικής μονάδας και χωρίς αυτό να συνεπάγεται την υποβάθμιση της λειτουργίας οποιουδήποτε άλλου σχολείου. Προτείναμε δε, αφού όπως μας ενημέρωσαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, η λύση της μετεγκατάστασης στο κτήμα του Καρέλα, απαιτεί ενέργειες, από την πλευρά τους, χρονικά απαγορευτικές για την ένταξη της ανέγερσης του νέου Λυκείου σε επόμενο ΕΣΠΑ, να γίνει η χρήση των κάτω γηπέδων του 5ου Γυμνασίου (βόλεϊ) και ταυτόχρονα, να διερευνηθεί από τον Δήμο η δυνατότητα ενοικίασης και χρήσης του χώρου μεταξύ των γηπέδων του βόλεϊ και της οδού Ευκαλύπτων, προς τη πλευρά που συνορεύει με το Δάσος του Συγγρού. Την ίδια πρόταση είχαμε επαναλάβει και κατά τη σύσκεψη που είχε λάβει χώρα στον δημαρχείο πέρσι τον Οκτώβριο, χωρίς όμως να εισακουστεί και να διερευνηθεί από τον Δήμο.

Καθώς υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις σε σχέση με το στάδιο εξέλιξης των μελετών, η ευθύνη των οποίων βαραίνει τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ.), ζητήσαμε από τη δημοτική Αρχή να κοινοποιήσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έγγραφη απάντηση των Κτηριακών Υποδομών, για το στάδιο που βρίσκονται όλες οι μελέτες (Αρχιτεκτονική, Η/Μ, Στατική κλπ).

Η δημοτική Αρχή, μέσω του Δημάρχου κ Αμπατζόγλου, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις, για την εύρεση λύσης. Το βέβαιο είναι ότι η απόφαση, για την προσωρινή μετεγκατάσταση του 6ου ΓΕΛ Αμαρουσίου, όπως και για τη διαχείριση κάθε σχολικής μονάδας που ανήκει στα όρια του Δήμου, είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του εκάστοτε  δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, η οποία φέρει και στο ακέραιο την ευθύνη για οποιαδήποτε κωλυσιεργία».

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς  Εσωτερικών Παιδείας και  Θρησκευμάτων ,Υποδομών και  Μεταφορών

Θέμα: «Για τη μεταστέγαση του 6ου ΓΕΛ Αμαρουσίου».

Οι υπογράφοντες βουλευτές καταθέτουν ως αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς, το από 21/9/2022 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου.

Στο εν λόγω Δελτίο Τύπου καταγράφονται ανησυχίες, προβληματισμοί, ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη εκπόνησης τεχνικών μελετών αλλά και προτάσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος, την προσωρινή μεταστέγαση και την ανέγερση του 6ου ΓΕΛ Αμαρουσίου μετά από πολυετή καθυστέρηση.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των ερωτώμενων Υπουργείων για αποτελεσματική, δίκαιη και ουσιαστική επίλυση των θεμάτων.

 

Αθήνα, 29/9/2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Κατρούγκαλος Γιώργος

Μάρκου Κώστας

Μωραϊτης Θάνος

Παπαδόπουλος Σάκης

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Γιάννης

Τζούφη Μερόπη

Φίλης Νικόλαος

Χρηστίδου Ραλλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ29/9/2022