Μαρούσι: Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου

Μαρούσι: Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου
Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Μεταλαμπαδεύουμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό του Αμαρουσίου στη νέα γενιά»

Ο  Διαγωνισμός Κεραμικής με θέμα «Τα Δώρα της Φύσης», που διοργανώθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου και  τους Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) και Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου (ΣΑΚΑ) για τους μαθητές της Α’βάθμιας εκπαίδευσης, Β. Τομέα Αθηνών, ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης των καλύτερων έργων, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο χώρο του Κέντρου της Ελληνικής Κεραμικής Αμαρουσίου.

https://www.youtube.com/watch?v=rUvkPINgcZg&feature=emb_logo

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ και ΣΑΚΑ Νίκος Βαλλάτος απένειμαν βραβεία και επαίνους στους διακριθέντες μικρούς μαθητές για τις δημιουργίες τους που έτυχαν αξιολόγησης – ανά τάξη – από την αρμόδια επιτροπή Κεραμιστών.

O 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Κεραμικής που ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε 3 κύκλους κατά τους οποίους τα παιδιά διαγωνίστηκαν στην κατασκευή του πηλού, στο χώρο του Κέντρου της Ελληνικής Κεραμικής Αμαρουσίου, έχοντας στο πλευρό τους τελειόφοιτους και σπουδαστές του ΙΕΚ Κεραμικής Αμαρουσίου.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου κατά το σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη πρώτα απ’ όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους που κατέληξε σε ένα μεγάλο ενθουσιασμό δημιουργώντας με τον πηλό, αλλά και τους γονείς και τους δασκάλους που τα στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. Ο Δήμαρχος ιδιαιτέρως τόνισε τη σημασία της διάδοσης και της μεταλαμπάδευσης της αρχέγονης τέχνης της Κεραμικής που είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη και τον πολιτισμό της πόλης του Αμαρουσίου.   Αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Κεραμικής. Μια συνεργασία που μετά και από τη συνδιοργάνωση του Μαθητικού Διαγωνισμού βγαίνει σαφώς αναβαθμισμένη προς όφελος της Μαρουσιώτικης κοινωνίας. Ο Δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήρια στην Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Φανή Λέκκα και φυσικά στον Νίκο Βαλλάτο για την άριστη εκτέλεση όλων των φάσεων του διαγωνισμού. Τέλος ο κ. Θ. Αμπατζόγλου προανήγγειλε την επανάληψη του Μαθητικού Διαγωνισμού Κεραμικής και για την τρέχουσα σχολική περίοδο, δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης και επιτυχίας της πρώτης χρονιάς.

Μαρούσι: Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου

Ο κ. Ν. Βαλλάτος αναφέρθηκε στην Τέχνη της Κεραμικής και στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το Κέντρο που εδρεύει στο Μαρούσι, προκειμένου να διατηρείται και να αναπτύσσεται. Επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ και ΣΑΚΑ μιλώντας για το Διαγωνισμό τόνισε τη σημασία του καθώς η νέα γενιά ανακαλύπτει τη μαγεία του επεξεργασίας του πηλού και της δημιουργίας. Ο κ. Ν. Βαλλάτος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου για τη στήριξη του και την εντεταλμένη σύμβουλο Φανή Λέκκα για τη συνεργασία.

Η κα Φ. Λέκκα με τη σειρά της ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την ευκαιρία που της έδωσε να διοργανώσει αυτή τη σπουδαία εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση για τους μικρούς μαθητές του Αμαρουσίου. Τόνισε την άριστη συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΠΕΚΑ και ΣΑΚΑ στην υλοποίηση αυτής της κοινής πρωτοβουλίας. Τέλος όσο αφορά τον επόμενο Μαθητικό Διαγωνισμό ανέφερε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες συμμετοχής.

Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα και η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά.

Οι Εκπαιδευτικοί:

Η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου Θεοδώρα Καχρίλα

Η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου Μαρία Βαστάκη

Η Υποδιευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου Φαίη Παπαδάκη

Η Υποδιευθύντρια της Ελληνοαγγλικής Αγωγής Αλεξάνδρα Κακαδιάρη

Ακόμη παραβρέθηκε ο Αρχαιολόγος-Διαχειριστής, Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Υπουργείου Πολιτισμού Διομήδης Τόλιος.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 26 Σεπτεμβρίου 2022