Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζεται στην Ανατολική Αττική, το πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών

πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Συνεχίζεται στην Ανατολική Αττική, το πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, προχωρούμε στην συστηματική καταπολέμηση των μολυσματικών κουνουπιών και θωρακίζουμε και την Αν. Αττική με σύγχρονα και αποτελεσματικά επιστημονικά εργαλεία»

Συνεχίζεται απρόσκοπτα στην Ανατολική Αττική, με τον 18ο κύκλο ψεκασμών από εδάφους για την καταπολέμηση των κουνουπιών, το πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλη την Αττική με σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Σε αυτόν τον κύκλο, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στις Οικολογικά Προστατευόμενες περιοχές (φυσικά συστήματα) της Ανατολικής Αττικής και σε περιοχές- εστίες περιαστικά σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, οι ψεκασμοί θα καλύψουν οικολογικά προστατευόμενες περιοχές, όπως ο Σχινιάς στον Δήμο Μαραθώνα και ο Ασωπός στον Δήμο Ωρωπού. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν περιαστικά των Δήμων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Λαυρεωτικής, Κρωπίας, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Μαραθώνος, Αχαρνών, Διονύσου, Παλλήνης, Παιανίας, Ωρωπού και Ραφήνας-Πικερμίου.

Υπενθυμίζεται ότι με  πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη έχει δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Ψεκασμών αλλά και η ανάπτυξη ειδικού προγράμματος τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου,  με στόχο την καλύτερη χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών ώστε να αποφασίζεται έγκαιρα εάν απαιτούνται και επιπλέον ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Με σταθερή μας προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των πολιτών της Αττικής, συνεχίζουμε με συνέπεια το πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Αττική, ώστε να εξαλείψουμε τους πληθυσμούς των μολυσματικών κουνουπιών. Με συστηματική εργασία και επιστημονικά εργαλεία, υλοποιούμε έναν αποτελεσματικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού τους περιορίζοντας τις εστίες αναπαραγωγής τους. Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε τη στήριξη των Δήμων αλλά και των πολιτών. Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με στοχευμένες δράσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ13/09/2022