Χαλάνδρι: «OurFestival 8» Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στη Ρεματιά

Χαλάνδρι: «OurFestival 8»
«OurFestival 8» Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στη Ρεματιά – Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης παρουσιάζει το OurFestival8. Για όγδοη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου εντάσσει στο πρόγραμμα του φεστιβάλ ένα μικρότερο φεστιβάλ, εκφράζοντας εμπράκτως την επιλογή του να υποστηρίζει νέα καλλιτεχνικά σχήματα, τα οποία εκτός από την πρωτότυπη καλλιτεχνική τους δημιουργία αναπτύσσουν κοινωνική δράση στο πλευρό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ιδιαίτερα στην κρίση που προέκυψε από την πανδημία πλήττοντας σοβαρά τους καλλιτέχνες, η στήριξη νέων και μη προβεβλημένων δημιουργών αποκτά μεγαλύτερη σημασία για το Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Το OurFestival 8, που διαρκεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου είναι μια συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών, που παρουσιάζουν καθημερινά στη Ρεματιά περισσότερες από μία καλλιτεχνικές δράσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών. Κατά τη διάρκειά του, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, με ελεύθερη είσοδο, θέατρο, μουσική, χορό, σινεμά, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του OurFestival 8 και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του, δείτε το (συνημμένο) αρχείο Wordτης οργανωτικής ομάδας ή επισκεφθείτε τον σύνδεσμοhttps://ourfestival.gr/our-festival-8/

Ελεύθερη είσοδος (με αυθόρμητη προσέλευση στο θέατρο)

Η ώρα έναρξης ποικίλλει ανάλογα με την εκδήλωση. Δείτε σχετικά το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

 

Παράλληλη δράση
Trauma – OlenaKayinska, Ουκρανία

Καθόλη τη διάρκεια του OurFestival 8 θα παρουσιάζεται στον γύρω χώρο του θεάτρου της Ρεματιάς η συλλογή “Τραύμα” της OlenaKayinska από την Ουκρανία. Στις 4 Σεπτεμβρίου, η καλλιτέχνις θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ για να παρουσιάσει το έργο της σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

 

Τρίτη 30/8  19:30 – 20:45

Τίτλος Δράσης: Μια ασπίδα όνειρα

Είδος: Χοροθέατρο για μικρούς και μεγάλους

Καλλιτεχνική ομάδα: A(r)CT

Ελλάδα

Σύντομη Περιγραφή: Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Αυτών που μόλις τα ανοίξεις βουτάς στις σελίδες τους και βλέπεις να ζωντανεύουν μάγοι και ανεμόμυλοι, αληθινοί Δον Κιχώτες. Όνειρα ξεπετιούνται εδώ και εκεί. Και το μόνο όπλο που έχεις είναι… η φαντασία. Εσύ άραγε έχεις βρεθεί σε τέτοιους κόσμους; Έχεις φανταστεί πως είναι να ζεις μέσα σε ένα βιβλίο; Έχεις σκεφτεί τι θα έκανες ως Δον Κιχώτης; Τί θα ονειρευόσουν να αλλάξεις στον κόσμο αυτό;

Την παράσταση θα ακολουθήσει ένα διαδραστικό εργαστήριο δημιουργικής κίνησης και αυτοσχεδιασμού μέσα από το οποίο θα εξερευνήσουμε μαζί μερικές από τις τεχνικές και τις θεματικές που αναπτύξαμε κατά τη δημιουργία του έργου μας.  Παρέα με τους Δον Κιχώτες, οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι , θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σε διάφορους μαγικούς τόπους, ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους να κινούν το σώμα τους και να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.

 

Διάρκεια: 60′

 

Συντελεστές:

Χορογραφία/ Σύλληψη : Ελένη Παπαϊωάννου

Ερμηνεία και συνδημιουργία κινητικού υλικού:

Έμυ Αμερικάνου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Τάσος Νίκας και Μιχάλης Σαγάνης

Αφήγηση: ΛάμπροςΠαπαγεωργίου

 

 

21:30 – 22:30

ΤίτλοςΔράσης: A Body Thrown at an Angle Toward the Horizon

Είδος: Θέατρο

Καλλιτεχνική ομάδα: PanicButtonTheatre

Βουλγαρία

Σύντομη Περιγραφή: Μία δύσκολη ιατρική διάγνωση δίνει την ευκαιρία σε τέσσερις γυναίκες να γίνουν καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους, να ξαναθέσουν προτεραιότητες, να βρουν νόημα στη ζωή τους και να αφεθούν στην ευτυχία, στην αγάπη και στα όνειρα. Εδώ, τώρα, αμέσως, χωρίς τις επιπλοκές του αύριο.

Η νέα παραγωγή του καταξιωμένου PanicButtonTheatre από την Βουλγαρία είναι μια παράσταση που μας δίνει τον χώρο να κατανοήσουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες όταν μας ζητείται ξαφνικά να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας. Η παράσταση ήταν υποψήφια για καλύτερη σκηνοθεσία στα NationalTheatre Awards “Ikar”.

Διάρκεια: 60′

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: VasilenaRadeva

Παίζουν: Elena Dimitrova, Bogdana Kotareva, Yuliana Saiska, Nevena Kaludova

 

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαλάνδρι, 29/8/2022