Λυκόβρυση Πεύκη: Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης «Πόλη της Ζωής μας» με τίτλο Ασχετοσύνη, παραπληροφόρηση και λαϊκισμός

Λυκόβρυση Πεύκη: Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης «Πόλη της Ζωής μας» με τίτλο Ασχετοσύνη, παραπληροφόρηση και λαϊκισμός
Ανακοίνωση Δημοτική Παράταξη «Πόλη της Ζωής μας» Ασχετοσύνη, παραπληροφόρηση και λαϊκισμός

Στην ανακοίνωση τονίζετε πως ως Δημοτική Παράταξη δεν θα μπούμε σε διαδικασία απάντησης των σημείων ένα προς ένα, καθώς κάποια στοιχεία που παρατίθενται, όχι μόνο δεν αντέχουν σε κριτική αλλά είναι και ανάξια αναφοράς. Άλλωστε καθημερινά ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας μέσα από τα δελτία τύπου που εκδίδει ο Δήμος μας για τις δράσεις του με πλήρη σαφήνεια και διαφάνεια.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη της Ζωής μας» εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Τον Μάριο Ψυχάλη μέχρι σήμερα τον «απολαμβάναμε» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κάποια δελτία τύπου της παράταξής του. Πλέον αποφάσισε να απευθυνθεί στους πολίτες και μέσω εντύπου,χωρίς όμως το περιεχόμενο του να διαφοροποιείται από τα μέχρι τώρα συνηθισμένα χαρακτηριστικά που έχουν όλες του οι δημόσιες του τοποθετήσεις, δηλαδή τα ψεύδη και την υποκρισία, αλλά κυρίως: την ασχετοσύνη, την παραπληροφόρηση και τον λαϊκισμό.

Λυκόβρυση Πεύκη: Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης «Πόλη της Ζωής μας» με τίτλο Ασχετοσύνη, παραπληροφόρηση και λαϊκισμός

Δεν θα μπούμε σε διαδικασία απάντησης των σημείων ένα προς ένα, καθώς κάποια στοιχεία που παρατίθενται, όχι μόνο δεν αντέχουν σε κριτική αλλά είναι και ανάξια αναφοράς. Άλλωστε καθημερινά ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας μέσα από τα δελτία τύπου που εκδίδει ο Δήμος μας για τις δράσεις του με πλήρη σαφήνεια και διαφάνεια. Επίσης στο ενημερωτικό έντυπο που εξέδωσε η δημοτικήμας παράταξης,φυσικά με δικές μας δαπάνες και το οποίοδιανεμήθηκε πρόσφατα, παρουσιάζονται αναλυτικά τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2019 ως το τέλος του 2021. Το έντυπο αυτό είναι διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα μας:

https://www.flipbookpdf.net/web/site/97a1afba254e3f360c460c29411ed1b051d0bf31202206.pdf.html#page/1

Θα σταθούμε, λοιπόν, μόνο σε κάποια σημεία του εντύπου του Μάριου Ψυχάλη, τα οποία είναι κραυγαλέα και ενδεικτικά της ασχετοσύνης, της παραπληροφόρησης και του λαϊκισμού, που χαρακτηρίζουν τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Σε ένα σημείο, για παράδειγμα, ζητά μείωση δημοτικών τελών και φόρων και σε άλλο την καλύτερη συντήρηση του εξοπλισμού καθαριότητας, η οποία, βέβαια, μπορεί να καλύπτεται μόνο από τα τέλη καθαριότητας, που είναι ανταποδοτικά. Προφανώς ούτε αυτό το στοιχειώδες γνωρίζει. Πρέπει να τον ενημερώσουμε για να μάθει επιτέλους τα βασικά, ότι οποιαδήποτε μείωση των δημοτικών τελών έχει άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου. Επίσης να τον ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας εδώ και αρκετά χρόνια έχει προβεί στη μείωση των δημοτικών τελών με ισοσκελισμό των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων, ώστε να φτάσουν τα 1,50€ ανά τετραγωνικό μέτρο κατ’ έτος.

Το γεγονός δε ότι υπόσχεται προσλήψεις προσωπικού είναι δείγμα ταυτόχρονα και ασχετοσύνης και λαϊκισμού.Κανέναν διορισμό δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ο Δήμος, παρά μόνο τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας, μέσω ΑΣΕΠ,αφού πρώτα υπάρχει η έγκριση των Υπουργείων και να μπορεί φυσικά ο Δήμος να αντεπεξέλθει οικονομικά στις αναγκαίες μισθοδοσίες των εργαζομένων και αυτό φυσικά  από τα ανταποδοτικά μας τέλη.

Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε για την καθαριότητα, και το πράξαμε, ήταν να αναβαθμίσουμε πλήρως τον εξοπλισμό μετά από σχεδόν 20 χρόνια.Προμηθευτήκαμε τα τελευταία χρόνια τρία νέα απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας, ένα σάρωθρο- πολυμηχάνημα, ένα JCB εκσκαφέα, ένα γερανοφόρο καλαθοφόρο όχημα από δωρεά,ένα τριαξονικόφορτηγόόχημαμε γερανό με αρπάγη  και δύοακόμηανατρεπόμενα οχήματα, αξιοποιώντας πλήρως το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου. Επίσης εγκαταστήσαμε σε γειτονιές του Δήμου  μας υπόγειους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ενισχύσαμε τον εξοπλισμό καθαριότητας με 520 κάδους απορριμμάτων από ίδιους πόρους, και αναπτύξαμε 12 ρεύματα χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.Από όλα αυτά ο Μάριος Ψυχάλης επέλεξε να σταθεί στο απορριμματοφόρο για τη διαλογή βιοαποβλήτων, που παραλάβαμε από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε ένα άλλο σημείο του εντύπου υπόσχεται άμεση αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης, αγνοώντας τα σημαντικά πολεοδομικά εμπόδια που υπάρχουν για αυτό και τα προβλήματα με τις σχετικές αδειοδοτήσεις.Μάλιστα υποστηρίζει ότι εμείς δεν θέλουμε να αποπερατωθεί λησμονώντας ότιεπί των δικών μας θητειών έχουν ξεπεραστεί πολλά από τα εμπόδια, και ότι έχουμε κατορθώσει να ενταχθεί η κατασκευή του στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό 2.150.000 ευρώ

Επίσης, υπόσχεται νέους χώρους πρασίνου και άθλησης και υποστηρίζει ότι εμείς δεν έχουμε δημιουργήσει ούτε ένα νέο τετραγωνικό αθλητικής εγκατάστασης και πρασίνου. Δεν αναφέρει όμως ποιον χώρο θα μπορούσαμε να έχουμε αποκτήσει και με ποια χρήματα θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό.

Αντιθέτως, γνωρίζει πολύ καλά για τη δωρεάπου πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Λυκόβρυσης, έκταση 3.485,59 τ.μ όπου θα δημιουργηθεί χώρος αθλοπαιδιών. Και τη λησμονά, παρότι την έχει υπερψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ίσως επειδή, όπως συνηθίζει να κάνει: ψήφισε μεν ο ίδιος και η παράταξή του την αποδοχή της δωρεάς, αλλά καταψήφισε την έγκριση του ΓΠΣ Λυκόβρυσης, που είναι απαραίτητη ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή της δωρεάς. Αυτή τη  στάση πραγματικά δεν ξέρουμε που να τηχαρακτηρίσουμε: παραπληροφόρηση, υποκρισία, εμπαιγμό;

Τέλος, πρέπει να μάθει ο Μάριος Ψυχάλης, ότι η Κεντρική Πλατεία της Πεύκης δεν είναι της οικογένειαςΠέρρου, όπως εσφαλμένα αναφέρει, αλλά των πολιτών του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης. Και για την κατασκευή αυτής της πλατείας και του υπογείου χώρου στάθμευσης εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση προϋπολογισμού 4.564.200€ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».Είναι έργα,προτάσεις έργων ή εγκρίσεις μελετών που συνεχώς όλωςτυχαίως είτε είναι απών είτε καταψηφίζει.

Σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου θα παραθέσουμε τους πίνακες που δείχνουν την εξέλιξη των χρηματικών διαθεσίμων, του δανεισμού και των υποχρεώσεων σε τρίτους από το τέλος του 2010 ως το τέλος του 2021, χωρίς άλλον σχολιασμό:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

31/12/2010         2.913.984€

31/12/2014         2.947.891€

31/12/2021         2.910.061€

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

31/12/2010         14.008.526€

31/12/2014         10.284.381€

31/12/2021         6.600.642€

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ

31/12/2010         3.984.359€

31/12/2014         1.400.830€

31/12/2021         365.245€

 

Περισσότερα στοιχεία υπάρχουν αναλυτικά δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Δήμου μας με πλήρη διαφάνεια. Το μόνο που θα είχε ίσως νόημανα μας εξηγήσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας με ποιον τρόπο δείχνει ανοχή ο Δήμος στους κακοπληρωτές και τι ακριβώς προτείνει να κάνουμε;

Η τακτική του Μάριου Ψυχάλη είναι γνωστή και τον οδηγεί συνεχώς σε πολιτικά λάθη. Επειδή με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, που τον «τοποθέτησε» επικεφαλής της παράταξης που στήριξε κατόρθωσε να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος. Γιατί με σταυρό προτίμησης είχε αποτύχει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Και επειδή με τη βοήθεια της σημερινής Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας διορίστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας θεωρεί ότι κατέστη ειδήμων στην αυτοδιοίκηση και στη δημόσια διοίκηση. Η ασχετοσύνη του όμως είναι παροιμιώδης, αλλά δυστυχώς και άκρως επικίνδυνη.

Λόγω αυτής της ασχετοσύνης και άγνοιας τόσο για τα τοπικά ζητήματα, όσο και για τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν οι Δήμοι, αναζητά «εντυπωσιακά» ποσά, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα, και χωρίς να κατανοεί την πραγματικότητα, εγκλωβισμένος στα υπερφίαλα εγωιστικά απωθημένα του και τη ματαιοδοξία του ή αδιαφορώντας για τις ανακρίβειες δεν διστάζει να παραπληροφορεί, παρουσιάζοντας τον Δήμο μας ως καταχρεωμένο και σπάταλο ή υποστηρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ θέλει να ολοκληρωθεί ένα έργο. Ένα είναι όμως σίγουρο ότι κανένα μικρό ή μεγάλο έργο, που γίνεται ή δρομολογείται δεν φέρει τη θετική του ψήφο.

Λόγω αυτής της ασχετοσύνης, αλλά και του χαρακτήρα του, όπως με τρόπο αδίστακτο μεταπηδά από παράταξη σε παράταξη, τόσο στον Δήμο μας όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο τάζει δρόμους, πεζοδρόμια, γυμναστήρια, πλατείες, προσλήψεις, γεφύρια και ποτάμια, μέχρι και στήριξη στην Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται μειώσεις τελών, φόρων, ΤΑΠ, τροφείων. Το μόνο που δεν υποσχέθηκε ακόμη είναι να κάνει τον Δήμο μας παραθαλάσσιο. Ασχετοσύνη, παραπληροφόρηση, λαϊκισμός.

Ευτυχώς οι πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης έχουν γνώση, μνήμη και κρίση.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λυκόβρυση- Πεύκη 28/7/2022