Έφυγε από την ζωή η  αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών

Έφυγε από την ζωή η  αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών
Έφυγε από την ζωή η  αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών

Η Ντίνα Κώνστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Ήταν το δεύτερο κορίτσι της οικογένειας. Έχασε τον πατέρα της λίγους μήνες αφού γεννήθηκε. Είχε υπάρξει και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου χάρη στη φιλία της με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Έφυγε από την ζωή η  αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών

Ντίνα Κώνστα αγαπήθηκε για τις ερμηνείες της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση με χαρακτηριστικότερο ρολό αυτόν της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι». Ενώ συγκλονιστική ήταν παρόλα αυτά η ερμηνεία της στο θέατρο και στην παράσταση «η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» που αφορούσε την ζωή της Σωτηρία Μπέλλου. Οι θεατές στην πρεμιέρα της παράστασης είχαν σηκωθεί όρθιοι και χειροκροτούσαν.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν», «Δύο ξένοι» και το «Σόι μας».

Έφυγε από την ζωή η  αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών

Πριν λίγο καιρό, η είδηση ότι νοσηλεύεται με άνοια σε ίδρυμα είχε σκορπίσει θλίψη. Την φροντίδα της είχε αναλάβει η αγαπημένη της ανιψιά.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Η., Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε μέσω Facebook την θλιβερή είδηση:

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.