Μαρούσι : Πρόγραμμα «Πολιτιστικές διαδρομές» Δήμου Αμαρουσίου-  Ο Δρόμος του Νερού

Πρόγραμμα «Πολιτιστικές διαδρομές» Δήμου Αμαρουσίου: Ο Δρόμος του Νερού
Πρόγραμμα «Πολιτιστικές διαδρομές» Δήμου Αμαρουσίου: Ο Δρόμος του Νερού

Με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του Αμαρουσίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου «Πολιτιστικές Διαδρομές», που χαίρει πραγματικά μεγάλης ανταπόκρισης.

Ο Δήμαρχος της πόλης Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλεί τους δημότες να περιηγηθούν στο Αδριάνειο Υδραγωγείο και τις άλλες αρχαιότητες, καθώς και σε σύγχρονα μνημεία,ακολουθώντας το Δρόμο του Νερού, όπως διατρέχει την Ιστορία της πόληςαπό την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Η διαδρομή, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 6 Ιουλίουκαι ώρες 18.00-21.00, θα ξεκινήσει συγκεκριμένα, από το Αδριάνειο Υδραγωγείο, τη ρωμαϊκή δεξαμενή  και τις υπόλοιπες εντός του ΟΑΚΑ αρχαιότητες,  ενώ στη συνέχεια, μετά από σύντομη πεζοπορία,οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το αρχαιολογικό πάρκο επί των οδών Ζήνωνος Ελεάτου και Αγησιλάου, πλησίον του ΙΑΣΩ. Τελικό σταθμό αποτελούν τα πλησίον του καταστήματος HondosCenterαρχαιολογικά ευρήματα, ενώ η διαδρομή ολοκληρώνεται στις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία Κασταλίας και την Πλατεία Ηρώων, που με τις γνωστές κρήνες τους αποτελούν παραδοσιακό σύμβολο του Αμαρουσίου, του διαχρονικά εύφορου αυτού τόπου, με το υγιές κλίμα και τον υδάτινο πλούτο.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και διοργανώνεται από τηνΚοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), με την επιμέλεια τουΠροέδρου της Νίκου Πέππα.

Η περιήγηση υποστηρίζεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, με παρουσίαση που θα γίνει από την κ. Θεοδώρα Τζεφέρη, Υπεύθυνη Αρχαιολόγοτου Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί τοΔημοτικό Γυμναστήριο

«ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», (Β. Όλγας 12), Ώρα: 18.00

(Ο Δήμος Αμαρουσίου θα διαθέσει λεωφορείο για την μεταφορά των συμμετεχόντων, με αναχώρηση & επιστροφή στο κέντρο του Αμαρουσίου)

(Συνίσταται η χρήση μάσκας για την τήρηση υγειονομικού πρωτόκολλου, όπως ορίζεται για covid-19)

Δηλώσεις συμμετοχής :

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου κα Ρούλα Ρέππου & κα Κατερίνα Γκίκα

τηλ. Επικοινωνίας : 2108056314, εσωτ. 219 e–mail : keda@maroussi.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι,25 Ιουνίου 2022