Oι Ομάδες Στήριξης έρχονται και πάλι στο Café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας

Oι Ομάδες Στήριξης έρχονται και πάλι στο Café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας
Oι Ομάδες Στήριξης έρχονται και πάλι στο Café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 15:00-17:00 οι Ομάδες Στήριξης έρχονται και πάλι στο Café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας. Δίωρες συναντήσεις για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο, που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους.

Oι Ομάδες Στήριξης έρχονται και πάλι στο Café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας

Το θέμα αυτής της συνάντησης είναι «Αλλάζει ο Άνθρωπος;» και είναι βασιζόμενο στο ομώνυμο βιβλίο του Δημήτρη Καραγιάννη.

Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι παιδοψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής.

Λίγα λόγια για τη συνάντηση

Εσείς τι σκέφτεστε όταν ακούτε κάποιες από τις παροιμίες της ελληνικής παράδοσης που λένε πως δεν αλλάζει ο άνθρωπος;

Τι χρειάζεται για να αλλάξει κάποιος;

Ο άνθρωπος αλλάζει όταν…

Ελάτε να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε ή να βοηθήσουμε τους γύρω μας να αλλάξουν – εάν και εφόσον το επιθυμούν- σε μία ανοιχτή συζήτηση με τον παιδοψυχίατρο ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη.

Το θέμα της συνάντησης των Ομάδων Στήριξης στις 18/6 φέρει τον τίτλο του ομώνυμου βιβλίου του  Δημήτρη Καραγιάννη «Αλλάζει ο άνθρωπος;».

Ο ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής και επικοινωνιολόγος Πρόδρομος Ταράσης θα αναφερθεί σε δύο ιστορίες αλλαγής  και θα συνδράμει με τις ερωτήσεις του  προς τον κύριο Καραγιάννη να κατανοήσουμε με ποια υλικά κατασκευάζεται η αλλαγή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3xbYmSA

Link βιβλίου: https://bit.ly/3xa5aAj

Λίγα λόγια για τις «Ομάδες Στήριξης»

Μια δια ζώσης συνάντηση, μετά από δύο χρόνια, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομιλητές, τους ειδικούς ψυχικής υγείας, να ενημερωθεί, να θέσει ερωτήσεις, προβληματισμούς ενώ εάν επιθυμεί μπορεί  να μοιραστεί και προσωπικά βιώματα.

Το υποστηρικτικό δίκτυο των «Ομάδων Στήριξης» μέσα από δίωρες συναντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους, έρχεται ξανά με δια ζώσεις συζητήσεις, ανοιχτές για το κοινό, με την πολύτιμη  βοήθεια των επιστημονικών συνεργατών, με βιωματικές εμπειρίες, με προτάσεις και πρακτικές συμβουλές να δώσει μία ανάσα ανακούφισης, να «ανοίξει» ένα φωτεινό μονοπάτι στα σκοτάδια που μας περικλείουν και μας τρομάζουν.