Κηφισιά : Ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στον Δήμο

Ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στον Δήμο
Ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στον Δήμο Κηφισιάς

Μετά την επισκευή των ποδηλατοδρόμων ο Δήμος Κηφισιάς με μια νέα του πρωτοβουλία πρωτοπορεί. Θα προβεί σε προμήθεια  κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία θα σταθμεύουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στον Δήμο

Ο Δήμος εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για τη προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος δανεισμού 46 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων. Το έργο  είναι συνολικού προϋπολογισμού 317.822,68 ευρώ και αφορά στην αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, στην ανάπτυξη κοινόχρηστων και δημόσια προσβάσιμων υποδομών για την προώθηση των μετακινήσεων.

Το έργο θα περιλαμβάνει:

46 ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης, ειδικής σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα μίσθωσης, με έξυπνη κλειδαριά

αντιβανδαλιστικές θέσεις κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου

συστήματα φόρτισης σταθμού μίσθωσης

τερματικά μίσθωσης ποδηλάτου με ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης, οθόνη αφής, αναγνώστη πιστωτικών/χρεωστικών καρτών και εκτυπωτή αποδείξεων

εξοπλισμό και λογισμικό έκδοσης προσωποιημένων έξυπνων καρτών συνδρομητών

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει αναπτυγμένο μεγάλο δίκτυο ποδηλατόδρομων 13.2χλμ διαμορφωμένο με διαδρόμους. Τη περίοδο αυτή πραγματοποιούνται  εργασίες  ανακατασκευής των ποδηλατοδρόμων στην Δ.Ε. Κηφισιάς.  Ποδηλατικές υποδομές θα υλοποιηθούν από την Πολιτεία και  θα φτάνουν στην Κηφισιά και αναμένεται να ενισχύσουν την ανταπόκριση των πολιτών σε πιο οικολογικά  μέσα μεταφοράς.