ΣΠΑΠ: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά

ΣΠΑΠ: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά
Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά είχαν συνάντηση εργασίας ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

ΣΠΑΠ: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά είχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Η συνάντηση αυτή είχε ως κύριο στόχο την ενημέρωση του Υφυπουργού για τα σοβαρά θέματα που αφορούν τα όρη Αιγάλεω και Πεντελικό και την άμεση ανάγκη πραγματοποίησης προληπτικών δράσεων για την θωράκιση τους, αλλά και των Δήμων – Μελών που τα περιβάλλουν ενόψει της επικείμενης δύσκολης αντιπυρικής περιόδου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ φιλικό κλίμα οι 2 Πρόεδροι των Συνδέσμων ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα 2 όρη από τις πρωτοφανείς κακοκαιρίες «Μήδεια» και «Ελπίδα».

Τόνισαν επίσης τις σημαντικότατες αποστολές που επιτελούν οι 2 Σύνδεσμοι  και τις καθημερινές μάχες που δίνουν για την προστασία των 2 ορών από πυρκαγιές και ασυνείδητους που επιχειρούν παράνομες απορρίψεις μπαζών, λαθρουλοτομία, αλλά και άλλες φυσικές καταστροφές που προέρχονται από την Κλιματική Κρίση. Ενημέρωσε επίσης τον Υφυπουργό για τις δεκάδες περιβαλλοντικές δράσεις που οργανώνει ο κάθε σύνδεσμος ξεχωριστά αλλά και μαζί, με την βοήθεια πολιτών, μαθητών και εθελοντών στην διάρκεια κάθε χρονιάς. Και όλα αυτά με λιγοστά μέσα, χωρίς μόνιμο προσωπικό και ελάχιστους οικονομικούς πόρους, αλλά με περίσσευμα ψυχής και προσφοράς από εθελοντές και στελέχη των 2 Συνδέσμων .

Οι 2  πρόεδροι ζήτησαν από τον Υφυπουργό να γίνουν σε επικίνδυνα σημεία των Δήμων Μελών τους, άμεσα κλαδέματα των υπαρχόντων δένδρων, απομακρύνσεις πεσμένων δένδρων και γενικά της συσσωρευμένης καύσιμης ύλης από τις πρόσφατες κακοκαιρίες,κοπές ξερών χόρτων, συντηρήσεις και διανοίξεις δασικών δρόμων, τοποθετήσεις επιπλέον νέων υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων και «έξυπνων μπαρών» αποτροπής εισόδου σε δασικούς δρόμους κατά τις ημέρες με μεγάλη επικινδυνότητα πυρκαγιάς, αλλά και άλλες απαραίτητες προληπτικές ενέργειες εν όψει της προβλεπόμενης φετινής δυσκολότατης επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς αφού άκουσε με προσοχή τις προτάσεις που υπέβαλλαν οι 2 πρόεδροι δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των προτάσεων τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα για 2η συνάντηση εργασίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έγκριση των  προτάσεων των 2  Συνδέσμων .

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για την θετική ανταπόκρισή του στα αιτήματα των 2 Συνδέσμων τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ στο Σχιστό Περάματος όπου εδρεύουν οι εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ του μοναδικού στην Ελλάδα Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων το οποίο αποτελεί ένα από τα τμήματα του ΠΕΣΥΔΑΠ.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πεντέλη, 3 Μαΐου 2022