Περιφέρεια Αττικής:  «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» Στην εκκίνηση της μεγάλης ποδηλατικής γιορτής ο Περιφερειάρχης

Περιφέρεια Αττικής: «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας» Στην εκκίνηση της μεγάλης ποδηλατικής γιορτής ο Περιφερειάρχης
Στην εκκίνηση της μεγάλης ποδηλατικής γιορτής του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας» στο ΟΑΚΑ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ.Πατούλης: «Στηρίζουμε αθλητικές δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας ώστε να αλλάξουμε όλοι επιλογές στις μετακινήσεις μας, μέσα και από την έμπρακτη ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στο ακόλουθο link:

Στην εκκίνηση της μεγάλης ποδηλατογιορτής του 2ου Εταπ ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στέλνοντας ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα για την αναγκαιότητα και την ανάπτυξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Αρμόδιο για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ περιηγήθηκαν στα περίπτερα στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου, έδωσαν συγχαρητήρια στους αθλητές, τους εθελοντές και σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν την σπουδαία διήμερη γιορτή του ποδηλάτου ενώ παρακολούθησαν την εκκίνηση της 2ης διαδρομής του Γύρου από τον Τοίχο των Εθνών με κατεύθυνση την Ιτέα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στο ακόλουθο link:

Στην εκκίνηση της ποδηλατικής διαδρομής έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Μαργαρίτα Βάρσου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σ. Καπράλος, οι επικεφαλής των πρεσβειών Σλοβακίας, Νορβηγίας και Καζακστάν και ο Βρετανός Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Μαρκ Κάβεντις, επίσημος πρεσβευτής του Γύρου Ελλάδας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στο ακόλουθο link:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Στο εμβληματικό ΟΑΚΑ τιμούμε τον μεγάλο ποδηλατικό αγώνα που διοργανώνεται σε πέντε Περιφέρειες της χώρας μας και εδώ, στην Αττική μας. Μετά από δέκα χρόνια αναβιώνει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι και η κυβέρνηση αλλά και εμείς οι Περιφέρειες και οι Δήμοι ενδιαφερόμαστε και ενισχύσουμε τη χρήση του ποδηλάτου. Ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε δράσεις και ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας καταλυτικά ώστε να αλλάξουμε επιλογές στις μετακινήσεις μας, ενισχύοντας έμπρακτα και με σημαντικά έργα προς την κατεύθυνση αυτή. Αυξάνουμε τους ποδηλατοδρόμους αλλά και την ασφαλή μετακίνηση ποδηλάτου. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ως Δήμαρχος Αμαρουσίου είχαμε φτιάξει πεντέμισι χιλιόμετρα ποδηλατόδρομους ενώ στην Περιφέρεια Αττικής ήδη ολοκληρώνονται οι μελέτες για τη δημιουργία 70 χλμ ποδηλατοδρόμων από το ΣΕΦ μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μέχρι να γίνουμε μία χώρα, μία περιφέρεια η οποία και να αγαπά το ποδήλατο και να αγαπά τη φύση και την υγεία».

Παράλληλα ο Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης εξήρε την εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και έκανε λόγο για «μία σπουδαία διεθνή διοργάνωση, που δεν έχει μόνο αθλητική, αλλά Εθνική διάσταση».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στο ακόλουθο link:

Ο Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης επισήμανε μεταξύ άλλων:

 «Το ΟΑΚΑ στα καλύτερά του, στα πιο γιορτινά του! Με μια λαμπρή εκδήλωση, γεμάτη χαμόγελα, χρώματα, μουσικές και εξαιρετική διάθεση απ΄ όλους, δόθηκε η εκκίνηση του 2ου Ετάπ του ΔΕΗ International Tour of Hellas».

Από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Μεγαλύτερο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής  και το οποίο την πρώτη μέρα των παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων συγκέντρωσε έναν τόνο ανακυκλώσιμα υλικά.

«Θέλουμε να βάλουμε το ποδήλατο και τα οφέλη του στη ζωή μας και νομίζω ότι η διοργάνωση αυτή είναι μια εξαιρετική αρχή. Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων, το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής “The Green City” συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ενώ με τη σειρά της η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Μαργαρίτα Βάρσου σημείωσε: «Μέσα από την ποδηλασία ενεργοποιούμε τους πολίτες, δημιουργώντας μια «πράσινη» Περιφέρεια Αττικής υγείας και ευζωίας».