Μεταμόρφωση: Βανδαλισμοί στο «μπαλόνι» του 4ου Γυμνασίου – Οργή του Δημάρχου

Μεταμόρφωση: Βανδαλισμοί στο «μπαλόνι» του 4ου Γυμνασίου - Οργή του Δημάρχου
 Βανδαλισμοί στο «μπαλόνι» του 4ου Γυμνασίου – Οργή του Δημάρχου

Οι βανδαλισμοί από αγνώστους του «μπαλονιού» στον χώρο του 4ου Γυμνασίου προκάλεσε την οργή του Δημάρχου Μεταμόρφωσης Στράτου Σαραούδα.  Το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν άγνωστοι ανεγκέφαλοι  είναι πραγματικά μεγάλο, ενώ την από τη μανία τους δεν γλίτωσε και η προτομή του στρατηγού Μουστακλή την οποία αποκεφάλισαν.

Μεταμόρφωση: Βανδαλισμοί στο «μπαλόνι» του 4ου Γυμνασίου - Οργή του Δημάρχου

Ο κ. Σαραούδας τονίζει πως υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στο έγκλημα που διεξήχθη απέναντι στην πόλη … οι διαφορές δεν λύνονται με αλητείες και βανδαλισμούς και σε αυτές θα είμαι άτεγκτος κι αμείλικτος».

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας τόνισε: .

Υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στο έγκλημα που διεξήχθη απέναντι στην πόλη της Μεταμόρφωσης και τους κατοίκους της, απέναντι στην περιουσία τους.

Θέλω, λοιπόν, να ξεκαθαρίσω τρία πράγματα:
  1. Σε μια δημοκρατική κοινωνία, οι διαφορές δεν λύνονται με αλητείες και βανδαλισμούς. Λύνονται με συζήτηση και με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.
  2. Το μπαλόνι, για το οποίο σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητούσαμε τις προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας για το που θα μεταφερθεί, αποτελεί επιλογή όλων αφού με την απόφαση του σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τοποθετηθούν αντίστοιχα μπαλόνια στέγασης αθλητικών χώρων ώστε να μπορούμε όλοι να γυμναζόμαστε ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών. Κι είναι δημοτική περιουσία, άρα είναι περιουσία όλων μας. Το έγκλημα τελέστηκε απέναντι σε όλους μας.
  3. Ας κάνουν, επιτέλους, κάποιοι αυτοκριτική κι ας συλλογιστούν πόσο κακές υπηρεσίες προσφέρουν όταν ηθελημένα ή άθελα δημιουργούν κλίμα και συνθήκες που δίνουν χώρο, δικαιολογία και αφορμή για παραβατικές συμπεριφορές. Κι αν είναι άθελα τους είναι θέμα ανοησίας τους, αν όμως είναι ηθελημένα, διαπράττουν έγκλημα απέναντι στην κοινωνία και στο όνομά της.

Ως Δήμαρχος, πολίτης και κάτοικος της Μεταμόρφωσης καταδικάζω απερίφραστα αυτή την αλητεία. Όπως αλητεία και προσβολή στην ιστορία μας είναι και ο αποκεφαλισμός της προτομής του Στρατηγού Μουστακλή.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Κι απέναντι σε αυτές θα είμαι άτεγκτος κι αμείλικτος. Είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη θα κάνουν το καθήκον τους, ώστε σύντομα να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Μεταμόρφωση: Βανδαλισμοί στο «μπαλόνι» του 4ου Γυμνασίου - Οργή του Δημάρχου
Μεταμόρφωση: Βανδαλισμοί στο «μπαλόνι» του 4ου Γυμνασίου – Οργή του Δημάρχου