Βιβλία: «IANOS» Παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της Ζέτας Δούκα από τις Εκδόσεις Key books

Βιβλία: «IANOS» Παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της Ζέτας Δούκα από τις Εκδόσεις Key books
«IANOS» Παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της Ζέτας Δούκα από τις Εκδόσεις Key books

«IANOS» παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της ηθοποιού Ζέτας Δούκα, «Είσαι φίλη μου» και «Είσαι δυνατή» τα οποία ανήκουν στη σειρά «Έλλα και Έλλυ» από τις Εκδόσεις Key books

Βιβλία: «IANOS» Παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της Ζέτας Δούκα από τις Εκδόσεις Key books

Το Σάββατο 16 Απριλίου στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Key books διοργανώνουν παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της ηθοποιού Ζέτας Δούκα, «Είσαι φίλη μου» και «Είσαι δυνατή» τα οποία ανήκουν στη σειρά «Έλλα & Έλλυ». Τα βιβλία αυτά υπενθυμίζουν, και μετά μουσικής πλέον, πόσο σημαντικές είναι η δύναμη της φιλίας, η αλληλεγγύη, η γυναικεία υποστήριξη και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Link προκράτησης: https://bit.ly/3rie23m

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3M1OZtB

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

Η Ζέτα Δούκα μέσα από τη σειρά των παιδικών της βιβλίων «Έλλα & Άλλυ» επιδιώκει να μεταδώσει τα παραπάνω σπουδαία μηνύματα στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωση και την αλληλεπίδραση που έχουν κάποιοι ξεχωριστοί άνθρωποι στη ζωή μας: αυτοί που ονομάζουμε «φίλους». Η εικονογράφηση του Θάνου Καρανίκα, διαθέτει την ειλικρίνεια και την προσιτότητα της ζωγραφικής τέχνης, βοηθώντας τα παιδιά να φανταστούν τους εαυτούς τους στη θέση των δημιουργών και -ιδανικά- των ίδιων των ηρώων των βιβλίων. Τα τραγούδια «Έλλα & Άλλυ» θα ενσωματωθούν σε όλα τα ομώνυμα βιβλία της σειράς («Είσαι Φίλη μου», «Είσαι Δυνατή») μέσω QR Code.

«Είσαι δυνατή»

Η Έλλα και η Άλλυ είναι αχώριστες φίλες και στο σχολείο περνούν όλη τη μέρα μαζί! Όταν ο δάσκαλος της γυμναστικής τούς ανακοινώνει ότι θα γίνουν αγώνες ταχύτητας στο σχολείο, η Άλλυ ενθουσιάζεται, αφού της αρέσει πολύ το τρέξιμο. Κάποια από τα παιδιά, όμως, δεν θέλουν να πάρει μέρος στους αγώνες γιατί τη θεωρούν ξένη. Τι θα γίνει στο τέλος; H σειρά βιβλίων Έλλα & Άλλυ μιλά για τη δύναμη της φιλίας, τη γυναικεία υποστήριξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Βιβλίο εδώ: https://www.ianos.gr/ella-ke-alli-ise-dinati-0520615
 «Είσαι φίλη μου»

Η Έλλα είναι ένα ντροπαλό κοριτσάκι που δεν χαμογελάει πολύ και δεν έχει κανέναν φίλο. Στο σχολείο, κάθεται μόνη στο θρανίο και στα διαλείμματα δεν παίζει έξω στην αυλή με τα άλλα παιδιά. Μια μέρα η δασκάλα τούς συστήνει μια καινούργια μαθήτρια, την Άλλυ, που έρχεται από τη μακρινή Αιθιοπία και κάθεται στο ίδιο θρανίο με την Έλλα, ζητώντας της να γίνουν φίλες. Τι θα κάνει η Έλλα; H σειρά βιβλίων Έλλα & Άλλυ μιλά για τη δύναμη της φιλίας, τη γυναικεία υποστήριξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Βιβλίο εδώ: https://www.ianos.gr/ella-ke-alli-ise-fili-mou-0520617

Συντελεστές των δύο βιβλίων

Στίχοι-Μουσική: Άρτεμις Ματαφιά | Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Παγιάτης | Τραγούδι: Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ζέτα Δούκα, Άρτεμις Ματαφιά | Μουσικοί: Κωνσταντίνος Παγιάτης (Πιάνο, Ξυλόφωνο, Κρουστά, programming), Γιώργος Πατσιώτης (Κιθάρα), Άγγελος Διαμαντόπουλος (Τύμπανα, Κρουστά), Αντώνης Καρύδας (Μπάσο), Κώστας Στάικος  (Φλάουτο, Κλαρινέτο), Ρενάτο Κούσι (Τρομπόνι) | Συμμετέχουν οι μικρές: Ηλέκτρα Ταμβάκη, Ίρις Ταμβάκη και Θάλεια Χατζαντωνά.

Η ηχογράφηση έγινε στο Στούντιο 111 του Τάκη Αργυρίου.