Πεντέλη: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Πεντέλη: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων 4 Απριλίου

Κάθε χρόνο  στις 4 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η οποία έχει οριστεί από το 2010  με στόχο  την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με εκατομμύρια αδέσποτων ζώων, τα οποία ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Πεντέλη: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να μας υπενθυμίσει ότι τα ζώα έχουν  ανάγκη την αγάπη μας και τη φροντίδα μας .

Ο Δήμος Πεντέλης δείχνοντας έμπρακτα τη μέριμνα που λαμβάνει για τα αδέσποτα, όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος έχει συνάψει σύμβαση με κτηνίατρο προκειμένου να παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα και περίθαλψη στα αδέσποτα καθώς και οι κτηνιατρικές πράξεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία όπως στείρωση, αποπαρασίτωση , εμβολιασμός, ηλεκτρονική σήμανση.

Παράλληλα διαθέτει και τις απαραίτητες τροφές στο φιλοζωικό σωματείο της περιοχής  μας καθώς και σε εθελοντές φιλόζωους προκειμένου για την σίτιση των αδέσποτων ζώων του δήμου.

Ήδη πέρυσι μέσω του προγράμματος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων υποβλήθηκαν σε κτηνιατρικές πράξεις γύρω στα 330  ζώα και δόθηκαν έντεκα χιλιάδες (11.000) κιλά  τροφής.

Ο Δήμος Πεντέλης  θέλοντας να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διαχείριση  των αδέσποτων ζώων, πρόκειται να δρομολογήσει  δράσεις  ευαισθητοποίησης μαθητών και πολιτών, με σκοπό την προώθηση των υιοθεσιών, την καλλιέργεια της φιλοζωίας και την προστασία και την ευζωία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η προστασία των ζώων, ο σεβασμός,  και η ευζωία τους αποτελεί υποχρέωση όλων μας!

 

 

Δελτία Τύπου 04/04/2022