Λυκόβρυση Πεύκη:  Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής εντάχθηκαν οι μελέτες για το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης

Λυκόβρυση Πεύκη: Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής εντάχθηκαν οι μελέτες για το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης
Οι μελέτες για το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «Αττική 2014-2020» εντάχθηκαν οι μελέτες ωρίμανσης για το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Λυκόβρυση Πεύκη: Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής εντάχθηκαν οι μελέτες για το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης

Πιο συγκεκριμένα η Πράξη «Μελέτες Ωρίμανσης για το 6ο Νηπιαγωγείο» συμπεριλαμβάνει το σύνολο των μελετών (Αρχιτεκτονικών, Στατικών, Ηλεκτρομηχανολογικών κ.α.) την έκδοση των απαιτούμενων εγκρίσεων προκειμένου να εκδοθεί η Οικοδομική Άδεια από το Πολεοδομικό Γραφείο της ΚΤΥΠ ΑΕ καθώς και τη σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης του έργου κατασκευής διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου 50 μαθητών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 145.385,97€.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης  Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Τα ζητήματα των σχολικών υποδομών βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο μας, για αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για τη ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και για τη βελτίωση των προαυλίων χώρων αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Όσον αφορά στην κατασκευή νέων εκπαιδευτηρίων δεν έχουμε την αρμοδιότητα, την οποία έχει η ΚΤΥΠ ΑΕ. Έχουμε προχωρήσει σε κάθε δυνατή ενέργεια από πλευράς να εξασφαλιστούν, οι χώροι, να προχωρήσουν οι μελέτες και να προχωρήσει η κατασκευή. Αυτό κάναμε και με το 6ο Νηπιαγωγείο που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Και θα συνεχίσουμε έτσι, με στόχο να επιτύχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης για τη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας».

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λυκόβρυση Πεύκη, 22 Μαρτίου 2022