Περιφέρεια Αττικής:  Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια ο πολεοδομικός σχεδιασμός της «Νότιας Έδρας» Παλλήνης

Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια ο πολεοδομικός σχεδιασμός της «Νότιας Έδρας» Παλλήνης
Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ο πολεοδομικός σχεδιασμός της «Νότιας Έδρας» Παλλήνης

Γ. Πατούλης: « Με συστηματική δουλειά και μεθοδικότητα λύνουμε εκκρεμότητες δεκαετιών, οι οποίες κρατούσαν εγκλωβισμένους εκατοντάδες ιδιοκτήτες»

Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια ο πολεοδομικός σχεδιασμός της «Νότιας Έδρας» Παλλήνης

Κυρώθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη η πράξη εφαρμογής τμήματος της Πολεοδομικής Ενότητας 2 «Νότια έδρα» Παλλήνης. Η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών υλοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού Αθ. Κατσιγιάννη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η περιοχή βρίσκεται νότια της Λεωφόρου Μαραθώνος, εφάπτεται του παλαιού ρυμοτομικού σχεδίου Παλλήνης και εκτείνεται μεταξύ της οδού Λεονταρίου δυτικά και του κεντρικού ρέματος Παλλήνης ανατολικά. Η πολεοδομική μελέτη είχε εγκριθεί με το ΦΕΚ 142/ΑΑΠΘ/30-04-2012.

Πλέον, με την κύρωση της πράξης εφαρμογής, ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός της περιοχής, ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής αλλά και των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων που προβλέπονται, προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Η προώθηση του πολεοδομικού σχεδιασμού με γρήγορους ρυθμούς όπως πλέον υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής δίνει μία άλλη προοπτική στην Ανατολική Αττική και συνολικά στην Αττική μας, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κάτοικων της. Με συστηματική δουλειά και μεθοδικότητα λύνουμε εκκρεμότητες δεκαετιών, οι οποίες κρατούσαν εγκλωβισμένους πολλούς ιδιοκτήτες και στερούσε την περιοχή από τα απαραίτητα αναπτυξιακά έργα που θα αναβάθμιζαν τη ζωή των κατοίκων. Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους».