Μεταμόρφωση: Στο 2ο Λύκειο Μαθήτρια τραυματίστηκε από θραύση τζαμιών

Μεταμόρφωση: Στο 2ο Λύκειο Μαθήτρια τραυματίστηκε από θραύση τζαμιών
Σήμερα το πρωί 2/3 μαθήτρια τραυματίστηκε ελαφρά από θραύση τζαμιών στο 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης

Στον υπόγειο χώρο στου σχολείου στο 2ο Λύκειο, όπου βρίσκονται τα εργαστήρια μια μαθήτρια τραυματίστηκε ελαφρά από θραύση τζαμιών από το σπάσιμο του τζαμιού της κεντρικής πόρτας.

Μεταμόρφωση: Στο 2ο Λύκειο Μαθήτρια τραυματίστηκε από θραύση τζαμιών

Συγκεκριμένα το ατύχημα συνέβη σε ώρα διαλείμματος, όπου επειδή όλα τα παράθυρα λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό παραμένουν ανοιχτά, σχηματίστηκε ρεύμα με αποτέλεσμα να κλείσει με δύναμη η πόρτα και να σπάσουν τα τζάμια, τα οποία με τη σειρά τους τραυμάτισαν την μαθήτρια που βρισκόταν κοντά.

Στο συγκεκριμένο σχολείο έχει προγραμματιστεί ενεργειακή αναβάθμιση αλλά όπως τονίζει η Ένωσης Γονέων έχει καθυστερήσει πολύ να ξεκινήσει.

 Ανακοίνωση της  Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης:

«Δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο φάνηκε πόσο επιτακτικό είναι το αίτημα ετών για αλλαγή στα αλουμίνια και τα τζάμια των σχολίων αλλά και συγκεκριμένα του συγκροτήματος που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης Ηρακλείου με το 2ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης. Επιβεβαιωθήκαμε με το χειρότερο τρόπο καθώς είχαμε ευτυχώς τον ελαφρύ τραυματισμό μαθήτριας από θραύση τζαμιών λόγω του αέρα. Αναμένουμε άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών μας.»

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτο Σαραούδας τόνισε:

« Ο Δήμος έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες να τοποθετηθούν μεμβράνες σε όλα τα τζάμια των σχολείων της πόλης ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο. Έχουμε δώσει οδηγίες για να προχωρήσουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα των σχολείων σε αυτόν τον τομέα.»