Ηράκλειο Αττικής: Ο Δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Υποδομών

Ηράκλειο Αττικής: Ο Δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Υποδομών
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Υποδομών

Με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, προκειμένου να του παραδώσει και αυτοπροσώπως (είχε προηγηθεί σχετική αλληλογραφία) την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τις απαιτήσεις του Δήμου σε ό,τι αφορά τις βελτιώσεις στον σχεδιασμό της υλοποίησης της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης και τα αντισταθμιστικά που διεκδικεί η πόλη.

Ηράκλειο Αττικής: Ο Δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Υποδομών

Πέρα από το κείμενο της απόφασης, ο Δήμαρχος τόνισε για ακόμα μια φορά στον υφυπουργό τη βούληση του Δήμου και των δημοτών να διεκδικήσουν τα καλύτερα δυνατά οφέλη για την πόλη.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μπάμπαλος του έθεσε εκ νέου τις εξής απαιτήσεις:

Να σκεπαστεί το κομμάτι της διαδρομής της λεωφόρου Κύμης που θα ανοίξει στα όρια του Ηρακλείου για να αποφευχθεί μια ακόμα διχοτόμηση στην πόλη. Επιπλέον να εξεταστεί από το Υπουργείο η δυνατότητα της παράλληλης κάλυψης της διαδρομής της Αττικής Οδού από το κομμάτι που τέμνει την Κύμης έως την οδό Πρασίνου Λόφου.

Να δημιουργηθούν στο σκεπαστό κομμάτι που θα προκύψει κοινωφελείς χώροι.

Να αποδώσει το Υπουργείο αντισταθμιστικά έργα και ρυθμίσεις προκειμένου η διάνοιξη της Κύμης να έχει θετικό αντίκτυπο στην περιοχή. Τα εν λόγω αντισταθμιστικά θα τα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ο υφυπουργός επανέλαβε τη θετική διάθεση του Υπουργείου να εξεταστεί τα αιτήματα μόλις ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου και συμφωνήθηκε να γίνουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των υπηρεσιών και του αναδόχου για την αναζήτηση ρεαλιστικών τεχνικών λύσεων.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ζήτησε από το Υπουργείο να αποσταλεί τάχιστα στο Δήμο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η κυκλοφοριακή μελέτη του έργου προκειμένου να υπάρξει μια πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων στην περιοχή παρέμβασης, αίτημα που αντιμετωπίστηκε εξίσου θετικά από τον υφυπουργό.

Ο Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος μετά την συνάντηση σχολίασε:

«Σήμερα, συμβολική μέρα για την υποβολή των προτάσεων της δημοπράτησης του έργου της λεωφόρου Κύμης, υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της διαπαραταξιακής επιτροπής, επισκέφθηκα το Υπουργείο Υποδομών για να καταστήσω σαφές ότι Δήμος και δημότες, διεκδικούμε μαζί το καλύτερο από το έργο της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης για το Ηράκλειο.  Με σοβαρότητα, μεθοδικότητα, κλιμακώνουμε τις κινήσεις μας και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο από το έργο της διάνοιξης της Κύμης. Διότι πιστεύουμε ότι το έργο αυτό είναι ζήτημα που απασχολεί και επηρεάζει την καθημερινότητα και των χιλιάδων Ηρακλειωτών και κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου και έτσι πρέπει και είναι σωστό να το αντιμετωπίζουμε».