Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε ακόμα τρία σχολεία του Δήμου

Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε ακόμα τρία σχολεία του Δήμου
Ξεκινούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε ακόμα τρία σχολεία του Δήμου

Στις αρχές του επόμενου μήνα ξεκινούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε ακόμα τρία σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για το 13ο και το 6ο Δημοτικό καθώς και το 9ο Νηπιαγωγείο της πόλης.

Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε ακόμα τρία σχολεία του Δήμου

Τα σχολεία αυτά  θα υποστούν γενική ανακαίνιση και βελτίωση (μονώσεις, αλλαγή κουφωμάτων, ηλεκτρολογικής υποδομής, βάψιμο κ.α.) ώστε να γίνουν περισσότερο φιλικά στο περιβάλλον, κυρίως όμως πιο ασφαλή και λειτουργικά για τους μικρούς Ηρακλειώτες μαθητές. Μάλιστα το νέο αυτό πακέτο έργων στα σχολεία θα γίνει με χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή από το Πράσινο Ταμείο ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε την σχετική σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρία που αναλαμβάνει, μετά από την απαραίτητη διαγωνιστική διαδικασία, τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης με σαφή εντολή προς τους υπεύθυνους να γίνει προσεκτική και ουσιαστική δουλειά ώστε να διαμορφωθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες την επόμενη ημέρα για τα παιδιά του Ηρακλείου.

Με την έναρξη των εργασιών στα τρία νέα σχολεία ο Δήμος δίνει συνέχεια στην συνεχή εκστρατεία για την ανακαίνιση όλων των παλιών σχολικών κτιρίων. Θυμίζουμε τα πιο πρόσφατα, εκείνα του 2021 στο 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο, ενώ αυτή την περίοδο παρόμοιες παρεμβάσεις γίνονται και στα τρία σεισμόπληκτα σχολεία: το 4ο, το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος τόνισε:

«Όταν πρόκειται για τα παιδιά μας πρέπει να μιλάμε μόνο με έργα. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε από την αρχή της θητείας μας προχωρώντας ασταμάτητα σε διαρκείς εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων. Στόχος μας είναι να επέμβουμε σε όλα τα παλιά σχολεία της πόλης. Ήδη το έχουμε κάνει σε αρκετά, θα συνεχίσουμε όμως να παλεύουμε μέχρι να καλύψουμε όλα όσα πρέπει να ανακαινιστούν. Καλές οι υποσχέσεις και οι επιτροπές, όμως η ουσία είναι στις πράξεις. Και αυτό που γίνεται πράξη είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινάνε έργα σε ακόμα τρία σχολεία του Ηρακλείου που το έχουν ανάγκη για να γίνουν καλύτερα και πιο φιλόξενα για τα παιδιά μας».