Άρθρο της Αναστασίας Αικατερίνης Αλεξοπούλου Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών με τίτλο «Βόρεια προάστια – πολλά τα προβλήματα… »

Άρθρο της Αναστασίας Αικατερίνης Αλεξοπούλου Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών με τίτλο «Βόρεια προάστια - πολλά τα προβλήματα... »
Άρθρο της Αναστασίας Αικατερίνης Αλεξοπούλου Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών με τίτλο «Βόρεια προάστια – πολλά τα προβλήματα… »

Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου: «Τα Βόρεια προάστια περιλαμβάνουν περιοχές ανομοιογενείς μεταξύ τους και ποικιλόμορφες, τόσο στην ανθρωπογεωγραφία όσο και στο οικοσύστημά τους»

Αναστασίας Αικατερίνης Αλεξοπούλου

Στο άρθρο της η Βουλευτής τονίζει πως είναι λάθος να πιστεύουν κάποιοι πως τα Βόρεια προάστια δεν έχουν μεγάλα προβλήματα από την κρίση . Μην ξεχνάμε πως  διανύουμε ήδη το 14ο έτος της κρίσης και τα Βόρεια προάστια που όχι μόνο δεν αποτέλεσαν την εξαίρεση, αλλά χτυπήθηκαν σφοδρότατα. Στις περιοχές αυτές ζουν άνθρωποι που είχαν επιχειρήσεις  και  αναγκάστηκαν να  τις κλείσουν . Περιουσίες χάθηκαν μέσα σε μία κυριολεκτικά νύχτα και δεν είναι λίγες οι ανθρώπινες τραγωδίες που παίχτηκαν… Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι – υψηλότερα ή χαμηλότερα στην ιεραρχία, έχασαν τις δουλειές τους στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Η κρίση εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τα Βόρεια προάστια σαν φάντασμα.

Σας παραθέτουμε το άρθρο της Βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Αναστασίας Αικατερίνης Αλεξοπούλου:

 

«Βόρεια προάστια – πολλά τα προβλήματα…

Υπάρχει μία πολύ παρεξηγημένη και στρεβλή αντίληψη: “Τα Βόρεια προάστια της Αθήνας δεν έχουν προβλήματα”… Δεν είναι έτσι! Γιατί, τα προβλήματα στις περιοχές αυτές που καλύπτουν πολλούς Δήμους της Αττικής και κατοικούνται από εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές, και πολλά είναι στην εποχή της Κρίσης, αλλά και σημαντικά.

Τα Βόρεια προάστια περιλαμβάνουν περιοχές ανομοιογενείς μεταξύ τους και ποικιλόμορφες, τόσο στην ανθρωπογεωγραφία όσο και στο οικοσύστημά τους. Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά και πολλές άλλες δεν κατοικούνται όλες από “Κροίσους” -από ανθρώπους δηλαδή που τα έχουν όλα χωρίς πρόβλημα στο πιάτο-, αλλά από τον μέσο όρο συμπολιτών μας. Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της κοινωνίας μας, του μέσου όρου των Ελλήνων.

Ως εκ τούτου τα προβλήματα είναι πολλά. Πάρα πολλά. Να μην ξεχνούμε ότι διανύουμε ήδη το 14ο έτος της κρίσης! Μιας κρίσης που ξεκίνησε δειλά δειλά το 2008, με την πρώτη ανησυχητική ύφεση της ελληνικής οικονομίας, για να συνεχιστεί με τα μνημόνια της λιτότητας και, περνώντας μέσα από την πανδημία του κορωνοϊού, έφτασε σήμερα στην κρίση του πληθωρισμού και των ανατιμήσεων: με δυο λόγια, της ακρίβειας.

Όλα τα παραπάνω λύγισαν τις παραγωγικές τάξεις, όπως βέβαια και τους εργαζόμενους. Έστειλαν πολλούς συνανθρώπους μας στον εφιάλτη της ανεργίας. Τα Βόρεια προάστια όχι μόνο δεν αποτέλεσαν την εξαίρεση, αλλά χτυπήθηκαν σφοδρότατα από τα κύματα της πολύμορφης κρίσης. Στις περιοχές αυτές ζουν άνθρωποι που είχαν επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάστηκαν να κλείσουν. Περιουσίες χάθηκαν μέσα σε μία κυριολεκτικά νύχτα και δεν είναι λίγες οι ανθρώπινες τραγωδίες που παίχτηκαν… Επίσης, πολλοί εργαζόμενοι -υψηλότερα ή χαμηλότερα στην ιεραρχία, αλλά αυτό δεν έχει σημασία- έχασαν τις δουλειές τους στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Η κρίση εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τα Βόρεια προάστια σαν φάντασμα.

Βάλτε μέσα και τον ΕΝΦΙΑ, βάλτε και την υπερφορολόγηση, και καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα ούτε στα Βόρεια προάστια, όπως ασφαλώς δεν είναι ούτε και στις άλλες περιοχές της Αθήνας και της Ελλάδας. Η κρίση έχει συμπαρασύρει μαζί της τους πάντες. Κανένας δεν βγήκε αλώβητος. Ο μύθος λοιπόν ότι τα Βόρεια προάστια, δηλ. οι περιοχές όπου ο μέσος όρος του λαού δεν διαφέρει κοινωνιολογικά από τις υπόλοιπες, “δεν κατάλαβαν τίποτα από την κρίση”, πρέπει να τελειώνει. Γιατί, τα Βόρεια προάστια και από την κρίση κατάλαβαν, και έχουν υποφέρει ιδιαίτερα από αυτήν! Όπως ακριβώς και όλη η Ελλάδα.»

* Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.