Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ με τίτλο «Τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή για το Παίδων Πεντέλης; »

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ με τίτλο «Τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή για το Παίδων Πεντέλης; »
Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ με τίτλο «Τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή για το Παίδων Πεντέλης; »

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ  αναφέρετε πως σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με απόφαση του Υπουργείου Υγείας που κοινοποιήθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου αιφνιδιαστικά τη μέρα των Φώτων 6/1, το Παίδων Πεντέλης αναστέλλει από τη Δευτέρα 10/1 και για ένα μήνα τις εφημερίες της παιδιατρικής κλινικής και μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση με τίτλο «Τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή για το Παίδων Πεντέλης; »

«Δεν πέρασε ούτε μήνας από την προηγούμενη φορά που γράψαμε για την ανάγκη να κάνει παρέμβαση ο δήμος για την επανενεργοποίηση του Μπόμπολα ως νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του Covid19 ή ως μονάδας παροχής ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και έχουμε πλέον νέο κρούσμα απαξίωσης του νοσοκομειακού δυναμικού της πόλης μας.

Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με απόφαση του Υπουργείου Υγείας που κοινοποιήθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου αιφνιδιαστικά τη μέρα των Φώτων 6/1, το Παίδων Πεντέλης αναστέλλει από τη Δευτέρα 10/1 και για ένα μήνα τις εφημερίες της παιδιατρικής κλινικής και μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Όπως είναι γνωστό το Παίδων Πεντέλης είναι ένα από τα 3 παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλη την Αττική και το μόνο στα βόρεια, που εξυπηρετεί πάνω από 5.000 παιδιατρικά περιστατικά κάθε μήνα περίπου στις εφημερίες.

Απέναντι στον κυνισμό και την αδιαφορία που επιδεικνύεται από την κεντρική εξουσία που για μία ακόμη φορά με την επιλογή της σπρώχνει τους γονείς με μικρά παιδιά στους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας εν μέσω πανδημίας, η δημοτική αρχή θα πρέπει να πράξει το καθήκον της.

Την καλούμε, χρησιμοποιώντας όλα τα  μέσα που διαθέτει, να διεκδικήσει ώστε να μην υποβαθμιστεί ακόμα μία δημόσια υγειονομική δομή της πόλης μας. 

Και επειδή δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι μόνο ένα πρώτο βήμα για την παραπέρα υποβάθμιση του Νοσοκομείου, καλούμε τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων αλλά και όλους τους πολίτες του δήμου μας να είναι σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.»

 

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ

Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης

 

Δελτίο Τύπου 8/1/2022