Χαλάνδρι: «Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής» Υποδέχεται αιτήματα για κατ’ οίκον εμβολιασμό κατά της Covid και διενεργεί κατ΄οίκον αντιγριπικό εμβολιασμό

Και κατ΄οίκον αντιγριπικός εμβολιασμός
«Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής» Υποδέχεται αιτήματα για κατ’ οίκον εμβολιασμό κατά της Covid και διενεργεί κατ΄οίκον αντιγριπικό εμβολιασμό

Το τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου δέχεται, από το Σεπτέμβριο του 2021, αιτήματα πολιτών για κατ΄οίκον εμβολιασμό κατά της Cοvid-19.

Ο κατ΄οίκον εμβολιασμός διενεργείται σε κλινήρεις ασθενείς που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ τους πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα λόγω αδυναμίας και πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η αδυναμία μετακίνησης ορίζεται ως εξής:

                Πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό  ή

                Πολίτες με σημαντικού βαθμού έκπτωση λειτουργικότητας που δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς υποστήριξη (βάδιση με υποστήριξη, με βακτηρία, με περιπατητήρα τύπου Π ή μετακίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο) που διαμένουν σε οίκημα που δεν πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία.

                Πολίτες με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο που η έξοδος από το οίκημά τους συνδυάζεται με σημαντική αποδιοργάνωση της συμπεριφοράς τους (π.χ. επιθετική συμπεριφορά)

Μέχρι σήμερα το τμήμα Προληπτικής Ιατρικής έχει δεχτεί 83 αιτήματα για κατ΄οίκον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους στο τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, το οποίο προωθείται στη συνέχεια στην 1η Υ.Πε. Αττικής, η οποία και προγραμματίζει το ραντεβού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:210 689444 (εσωτ. 1).

Και κατ΄οίκον αντιγριπικός εμβολιασμός

Επίσης, το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής διενεργεί κατ΄οίκον αντιγριπικό εμβολιασμό. Τον εμβολιασμό διενεργεί Επισκέπτρια Υγείας  του τμήματος, κατόπιν ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους τηλεφωνικά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 689444 (εσωτ. 1).

Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν προμηθευτεί το αντιγριπικό εμβόλιο.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ