Μαρούσι : Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου

Μαρούσι : Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου

 Θ. Αμπατζόγλου:«Το Χριστουγεννιάτικο Μαρούσι, πιο λαμπερό από ποτέ, περιμένει όλες και όλους για να τους μαγέψει»

Το πλήρες πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του ανακοινώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνέχεια και της εορταστικής πρόγευσης που έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου.

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά δρώμενα, ειδικές παραστάσεις για παιδιά μικρά και «μεγάλα» ακόμη και επετειακές εκδηλώσεις για τη συνεισφορά του Αμαρουσίου στην επανάσταση του 1821.

Ενδεικτικά στο μήνυμά του αναφέρει ο Δήμαρχος της πόλης Θεόδωρος Αμπατζόγλου:

«Ανοίγουμε την πόλη μας σαν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά. Πλημμυρίζουμε το Μαρούσι με φως, χρώμα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες και το μετατρέπουμε σε σημείο αναφοράς των Βορείων Προαστίων. Σκοπός μας είναι, δημότες αλλά και επισκέπτες να μοιραστούν άφθονα χαμόγελα αισιοδοξίας και να ψυχαγωγηθούν όλες τις γιορτινές ημέρες μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων μουσικών συνόλων και μοναδικών χορογραφιών. Οι πρωταγωνιστές όμως και αυτών των εορτών είναι οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική παράσταση του Καραγκιόζη, να “ταξιδέψουν” στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με παντομίμες και παραμύθια, ενώ ξωτικά, ξυλοπόδαροι και joggler θα είναι στη συντροφιά τους. Το Χριστουγεννιάτικο Μαρούσι, πιο λαμπερό από ποτέ, περιμένει όλες και όλους για να τους μαγέψει».

 

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου επίσης συγχαίρει τη Δνση Αθλητισμού και Πολιτισμού και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Νικολαράκο, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ρένα Χαλιώτη,αλλά και την ΚΕΔΑ και τον Πρόεδρό της Νίκο Πέππα για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Μαρούσι.

Πρόγραμμα
Χριστούγεννα 2021
Δήμος Αμαρουσίου
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00

 

Πλατεία Ευτέρπης

 

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου.

Κυριακή   12   Δεκεμβρίου, ώρα 11.30

 

Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ

Λεωφ.  Κηφισίας 207, Μαρούσι

Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ  με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ».

Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία.

Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές….

 

Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί:

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα

Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά.

 

Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test .

Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Κυριακή   19  Δεκεμβρίου, ώρα 11.30                 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ   (Κηφισίας 207)«XANAZOO

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ»

Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση  «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία

Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία!

Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO.

Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ!

Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης

Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη

Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα

Σκηνοθεσία: Παπαγάλος

Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού

Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης – Χρήστος Τριπόδης

 

Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test .

Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Κυριακή   19  Δεκεμβρίου, Ώρα  11.30—13.00, Κέντρο ΑμαρουσίουΧορεύοντας με τα ξωτικά      Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ.   Ώρα  11.30—13.00    Χώρος:  Πλατεία Ευτέρπης

Ξυλοπόδαρος   με κορδέλες και σφυρίχτρες   θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα  11.30—13.30  Χώρος:  Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου.

Ξωτικά     Δυο  ξωτικά  που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά.  Ώρα 10.30-14.00  Χώρος:  Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου.

Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00

Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές  χριστουγεννιάτικες μελωδίες  για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου.  Ώρα 11.00- 12.30  Χώρος:  Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα  Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Το σεντούκι με τις παροιμίες.  Μέσα  από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών.     Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος:  Α. Ερμού και Διονύσου Β.  Δήμητρος και Διονύσου  Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00,

OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου»

 

Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr

Τηλ. Επικοινωνίας  2132038151

 

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00

Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 – 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης

Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr

Τηλ. Επικοινωνίας  2132038151

 

Παρασκευή  24  Δεκεμβρίου, Ώρα  12.00 – 14.00

Διονύσου και Δήμητρος

 

Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk  δυο καλλιτέχνες    

Η τραγουδίστρια  και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

 

Τρίτη   28  Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00

Κέντρο Αμαρουσίου

Άγιοι Βασίληδες   &   Ξωτικά.    Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν  καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.  Τα    ξωτικά  θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά.

Ώρα 10.30.- 14.00

Χώρος:  Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου

 

Παραμύθια των Χριστουγέννων.  Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί  παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες.  Ώρα  11.00-12.30

Χώρος:  Α. Ερμού και Διονύσου

Β. Δήμητρος και Πλαστήρα

Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου

Δ. Δήμητρος και Διονύσου

 

Κούκλες και Σαπουνόφουσκες.  Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη.   Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες   δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30
Χώρος:  Ερμού και Πλαστήρα

 

Μονόροδα  ποδήλατα    Δυο joggler με  μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς.  Ώρα  11.00—12.30

Χώρος:  Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου.

 

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30

Πλατεία Ευτέρπης

Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου

 

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου Χρόνου

 

Πρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου ΧρόνουΠρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου Χρόνου

 

Πρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου ΧρόνουΠρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου Χρόνου

Πρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου ΧρόνουΠρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου Χρόνου

Πρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου ΧρόνουΠρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου Χρόνου

Πρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου ΧρόνουΠρόγραμμα Χριστούγεννα 2021 Δήμος Αμαρουσίου Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 Πλατεία Ευτέρπης Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Αμαρουσίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικό Δέντρο της πόλης υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραµική έκθεση – Αίθουσα ΤΟΛ Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι Παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΓΙΑΚΟ με τίτλο: «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ». Την καλοσύνη, την αισιοδοξία και την ανεμελιά του καραγκιόζη, τη ζηλεύουν τα καλικαντζαράκια και ζητούν από τη γριά μάγισσα να τον καταραστεί αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσει μέσα στην ατυχία. Έτσι και γίνεται. Ο Καραγκιόζης, αν και προσπαθεί να δουλέψει στο Λούνα Παρκ, όλα του πάνε στραβά. Ο Πάσας, όμως, αν και αλλοεθνής, συμπονά τον Καραγκιόζη και προσπαθεί να τον βοηθήσει αλλά ο φίλος μας είναι φοβερά άτυχος τις φετινές γιορτές…. Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί: ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ – Τσίμπαλο, τραγούδι ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΣ – Βιολί ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΛΥΝΟΣ – Κιθάρα Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί συμβολικό δώρο στα παιδιά. Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 Κεραμική έκθεση –Αίθουσα ΤΟΛ (Κηφισίας 207) «XANAZOO ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΧΟΡΑΛΙΑ» Η εταιρεία «Μέθεξις» και η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «XANA ZOOΧριστούγεννα στην Χοραλία.» Φέτος τα Χριστούγεννα σας προσκαλούμε για ένα μαγικό ταξίδι όχι στη Βηθλεέμ, ούτε στο Βόρειο Πόλο, αλλά στη Χοραλία! Στην παράσταση “XANA ZOO Χριστούγεννα στη Χοραλία” έχουμε την ευκαιρία να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ΜάνουΒαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά (και όχι μόνο) μέσα από τα projects Mazoo and the Zoo και XANA ZOO. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα φοράνε τα γιορτινά τους και μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ! Πρωταγωνιστούν και τραγουδούν ζωντανά : Μαρία Θωμά, Φένια Ζαχαρίου, Πάνος Δεσινιώτης Χορογραφίες : Άννα Αθανασιάδη Χορεύουν: Η Καμήλα, Ο Σκαντζόχοιρος, Η Κατσίκα, Ο Αστακός, Μπουμπού η Αλεπού και όλη η τρελοπαρέα Σκηνοθεσία: Παπαγάλος Κείμενα: Μπουμπού η Αλεπού Μουσική: Ντρούλης Ντρούλης Χοντρούλης Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μάνος Βαφειάδης - Χρήστος Τριπόδης Είσοδος µε πιστοποιητικό εµβολιασµού ή νόσησης για τους ενήλικες. Παιδιά 4 έως 17 ετών µε self test . Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Ώρα 11.30—13.00, Κέντρο Αμαρουσίου Χορεύοντας με τα ξωτικά Χορευτές- χορεύτριες ντυμένοι ξωτικά σε απίστευτους ρυθμούς και εκπληκτικές χορογραφίες με τέλεια κουστούμια και αξεσουάρ από χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ. Ώρα 11.30—13.00 Χώρος: Πλατεία Ευτέρπης Ξυλοπόδαρος με κορδέλες και σφυρίχτρες θα κάνει βόλτες στο κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό σταθμό θα φτάσει μέχρι τη Μητροπόλεως. Ώρα 11.30—13.30 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ξωτικά Δυο ξωτικά που θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30-14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Ο Καρυοθραύστης θα μας μοιράσει καραμέλες στη γωνία Δήμητρος και ΔιονύσουΏρα 11.00- 13.00 Μέσα από το ένα σαξόφωνό θα ξεπηδήσουν υπέροχες μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για περπατήσουν στους πεζόδρομους του Δήμου. Ώρα 11.00- 12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Το σεντούκι με τις παροιμίες. Μέσα από το πανέμορφο σεντούκι μας ξεπηδούν παροιμίες και γνωμικά Χριστουγεννιάτικα, Θεατροποιημένα με συμμετοχή όλων των παιδιών. Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Διονύσου Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, Ώρα 18.00, OTEAcademy Πέλικα και Σπάρτης 1 Μαρούσι Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Παρουσιάση βιβλίου «Μαρούσι 1821 - 1827» Συγγραφέας: Γιώργος Πάλλης Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το site του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr Τηλ. Επικοινωνίας 2132038151 Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 14.00 Διονύσου και Δήμητρος Συναυλία με το συγκρότημα Aivoryandsilk δυο καλλιτέχνες Η τραγουδίστρια και ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν σε τζαζ ρυθμούς και αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30.- 14.00 Κέντρο Αμαρουσίου Άγιοι Βασίληδες & Ξωτικά. Άγιοι Βασίληδες που θα μοιράζουν καραμέλες και καρτούλες για να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τα ξωτικά θα φτιάχνουν λουλούδια-μπαλόνι και θα τα δίνουν στα παιδιά. Ώρα 10.30.- 14.00 Χώρος: Πεζόδρομοι Ερμού – Δήμητρος και Μητροπόλεως στο Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου Παραμύθια των Χριστουγέννων. Ένα μοναδικό ταξίδι στα παραμύθια των Χριστουγέννων! Η ηθοποιός μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Από τα παραμύθια ξεπηδούν καλικάντζαροι και ξωτικά, μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα δένδρα, μολυβένιοι στρατιώτες, σοκολατένιοι ….και φυσικά άγιοι Βασίληδες. Ώρα 11.00-12.30 Χώρος: Α. Ερμού και Διονύσου Β. Δήμητρος και Πλαστήρα Γ. Μητροπόλεως και Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ. Δήμητρος και Διονύσου Κούκλες και Σαπουνόφουσκες. Η ιδέα μας έρχεται από την Βαρκελώνη. Δυο ηθοποιοί ντυμένες και βαμμένες κούκλες δημιουργούν τεράστιες σαπουνόφουσκες και με παντομίμες μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και γονείς.Ώρα 12.00- 13.30 Χώρος: Ερμού και Πλαστήρα Μονόροδα ποδήλατα Δυο joggler με μονόποδα ποδήλατα θα παίζουν σε όλο το μήκος της αγοράς. Ώρα 11.00—12.30 Χώρος: Ιστορικό κέντρο Αμαρουσίου. Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, Ώρα 12.00 – 13.30 Πλατεία Ευτέρπης Συναυλία Τζαζ από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Ώρα: 00.00 Ρίψη πυροτεχνημάτων υποδοχής Καινούργιου Χρόνου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜαρούσι,8Δεκεμβρίου 2021