Μαρούσι : Έκθεση της Λυδίας Βενιέρη, με θέμα «ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ», 19 Νοεμβρίου – 31

Μαρούσι : Έκθεση της Λυδίας Βενιέρη, με θέμα «ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ», 19 Νοεμβρίου – 31
Την Παρασκευή, 19 /11 και  ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της  Έκθεση της Λυδίας Βενιέρη στο Μαρούσι με θέμα «ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ» στην  Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης»

Θ. Αμπατζόγλου: «Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στο Μαρούσι, όπου αξιόλογοι καλλιτέχνες θα δώσουν νέα πνοή στον τόπο μας»

Με την έκθεση της διεθνούς εικαστικού Λυδίας Βενιέρη με θέμα «ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ», ο Δήμος Αμαρουσίου εγκαινιάζει Κύκλο Εκθέσεων σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στην πόλη, με στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Αμαρουσίου.

Η γλύπτρια και ζωγράφος Λυδία Βενιέρη με ατέρμονη πηγή έμπνευσης τα ποιήματα, τις εικόνες και την ατμόσφαιρα του έργου του Λόρδου Βύρωνα παρουσιάζει τη νέα της έκθεση στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Την έκθεση διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Στα εγκαίνια της έκθεσης στις 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 θα παρευρεθεί περιορισμένος αριθμός ατόμων με ονομαστική πρόσκληση, λόγω των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά covid-19.

Μαρούσι : Έκθεση της Λυδίας Βενιέρη, με θέμα «ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ», 19 Νοεμβρίου – 31

Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σχετική δήλωση του σημείωσε:

«Με τη Λυδία Βενιέρη εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στο Μαρούσι, όπου αξιόλογοι καλλιτέχνες θα δώσουν νέα πνοή στον τόπο μας. Η υποστήριξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και η προβολή  του έργου των καλλιτεχνών της πόλης αποτελεί καίριο άξονα της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου και εμού προσωπικά».

Η Έκθεση «Βυρωνική Εποχή» περιλαμβάνει μια νέα σειρά έργων, που ουσιαστικά είναι το δεύτερο μέρος του «Βυρωνικού Κώδικα» του opus magnum της Λυδίας Βενιέρη.

Η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί σύγχρονα μέσα για να αναπαραστήσει τη βυρωνική εποχή, να ζωντανέψει τις ιστορίες, τους χαρακτήρες, τα πρόσωπα του έργου του Βύρωνα. Επεξεργάζεται ψηφιακά, μεγάλα φωτογραφικά ταμπλό δημιουργώντας γοητευτικές ψευδαισθήσεις, σ’ έναν αλληγορικό κόσμο που ακροβατεί ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, με τον βυρωνικό μύθο να πρωταγωνιστεί.

Όπως σημειώνει η ίδια η ζωγράφος: «Ο λόρδος Βύρων με τα έργα του  ξεσήκωσε τις ρημαγμένες από φόβο, κούραση και θλίψη καρδιές των ανθρώπων, δημιουργώντας μια εποχή  ενός ηρωικού παρόντος όπου πειρατές, βαμπίρ και αλληγορικές γυναίκες ενσάρκωναν διάσπαρτα όνειρα και θρύλους σε μια παγκόσμια ανθρωπιστική ενότητα.»

Η γλύπτρια και ζωγράφος Λυδία Βενιέρη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι, έχει κερδίσει με το έργο της διεθνή αναγνώριση. Σπούδασε στο Παρίσι και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη. Έχει παρουσιάσει εκθέσεις της σε πολλές πόλεις του κόσμου – με πιο πρόσφατες στο Τόκιο και την Τεργέστη.

Η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό, προσφάτως ανακαινισμένο. Ιστορικό κτίριο του 1871, υπήρξε στο παρελθόν το πρώτο Σχολείο και αργότερα το παλαιό Δημαρχείο της πόλης. Βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων, όπου και το Μνημείο Ηρώων, σύμβολο συμμετοχής των Μαρουσιωτών στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Επιμέλεια Έκθεσης: Σωζήτα Γκουντούνα

Διάρκεια Έκθεσης: 19 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021

Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Σάββατο : 10.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00

Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης»

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας, Πλατεία Ηρώων, 15124 – Μαρούσι

Τηλ: 2108056314, Email : keda@maroussi.gr

Τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά covid-19

Σημείωση:

Στα εγκαίνια της έκθεσης στις 19 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 θα παρευρεθεί περιορισμένος αριθμός ατόμων με ονομαστική πρόσκληση, λόγω των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά covid-19. Πληροφορίες: 2108056314, κα Γκίκα.

https://maroussi.gr/ekthesi-tis-lydias-venieri-me-thema-vyroniki-epochi-19-noemvriou-31-dekemvriou-2021/​