Μαρούσι: 59η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής των διακριθέντων έργων του Πανελλήνιου διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμεικής

Μαρούσι: 59η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής των διακριθέντων έργων του Πανελλήνιου διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμεικής
59η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής των διακριθέντων έργων του Πανελλήνιου διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμεικής από 21 Νοεμβρίου- 31 Δεκεμβρίου 2021 στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής, Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης»

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει η 59η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμεικής στο Μαρούσι, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021καιώρα 20:00, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής, Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» (λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι),με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένωνκαικατόπινονομαστικής πρόσκλησης,τηρουμένων αυστηρά όλων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον covid-19.

Μαρούσι: 59η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής των διακριθέντων έργων του Πανελλήνιου διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμεικής

Η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Κεραμική Τέχνη και σημαντικότατο πολιτιστικό θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου.

Στην τελετή των εγκαινίων θα απονεμηθούν τα βραβεία και οι έπαινοι στους κεραμίστες-καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κεραμικής έτους 2021.

Η κριτική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την αισθητική και την άρτια εκτέλεση των υποβληθέντων έργων, καθώς και την έμπνευση των συμμετεχόντων αποφάσισε ομόφωνα την απονομή τριών βραβείων και έξι επαίνων αντί τριών όπως ίσχυε, λόγω της υψηλής ποιότητας και αρτιότητας των περισσότερων έργων.

 Μέσω της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, νέοικεραμίστες,αλλά και ήδη καταξιωμένοι έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και να προτείνουν νέες προσεγγίσεις, νέες φόρμες και να συμβάλλον στην ανάπτυξη της αρχαιότερης των τεχνών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική ταυτότητα και παράδοση της πόλης του Αμαρουσίου.

Στην 59η Πανελλήνια έκθεση Κεραμεικής θα εκτεθούν έργα 51 κεραμιστών που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10:00 π.μ. -9:00 μμ. με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210-61.44.430.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 17 Νοεμβρίου 2021