Βιβλίο:  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου στην Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS«Το όπιο του λαού» από τις  εκδόσεις Μεταίχμιο

Βιβλίο: Παρουσίαση του νεου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου «Το όπιο του λαού» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου, «Το όπιο του λαού» (κείμενα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μηνάς Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος-ερευνητής και ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Πέτρος Τατσόπουλος επιχειρεί μια ανορθόδοξη προσέγγιση στο τελευταίο μεσαιωνικό κατάλοιπο: την πολυπλόκαμη διείσδυση της θρησκείας, τόσο στην πατρίδα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για τον επιθανάτιο ρόγχο του σκοταδισμού ή για τη θριαμβευτική  επιστροφή του ύστερα από την ορθολογική αναδίπλωση; Άλλοτε με βιτριολικό χιούμορ και άλλοτε με βλάσφημη διάθεση, σταθερά απέναντι στην πολιτική ορθότητα των ημερών, ο συγγραφέας δίνει απρόβλεπτες απαντήσεις σε ενοχλητικές ερωτήσεις. Ένα βιβλίο ακατάλληλο για ανηλίκους… όλων των ηλικιών.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 1959. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες. Εργάστηκε ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, συν-σεναριογράφος (Οι απέναντι [1981] του Γιώργου Πανουσόπουλου, Υπόγεια διαδρομή [1983] του Απόστολου Δοξιάδη), δημοσιογράφος, σύμβουλος εκδόσεων και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στη δημόσια και στην ιδιωτική τηλεόραση: Πνεύμα αντιλογίας (ΕΤ-1, 1999-2000), Μεγάλοι Έλληνες-Ελευθέριος Βενιζέλος (ΣΚΑΪ, 2009), 1821 (ΣΚΑΪ, 2011), Μπρα ντε Φερ (Action 24, 2014). Μαζί με τον Κώστα Μουρσελά, τον Γιώργο Σκούρτη και τον Αντώνη Σουρούνη μετείχε στο Παιχνίδι των Τεσσάρων (1998). Έχει δημοσιεύσει είκοσι βιβλία. Ανάμεσά τους: Οι ανήλικοι (1980), Το παυσίπονο (1982), Η καρδιά του κτήνους (1987 – μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ρένο Χαραλαμπίδη το 2005), Η πρώτη εμφάνιση (1994), Τιμής ένεκεν (2004), Η καλοσύνη των ξένων (2006), Νεοέλληνες (2007), Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι (2009 – Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), Το βιβλίο για τα βιβλία (2010), Ήμουν κι εγώ εκεί (2016), Γκαγκάριν (2016). Διηγήματα και μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, τουρκικά και τσεχικά. Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Συγγραφέων την περίοδο 2001-2003, υπό την προεδρία του Βασίλη Βασιλικού, και βραχύβιος αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου το 2010. Τον Μάιο του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (2012-2013). Από τον Ιανουάριο του 2014 έως το τέλος της ίδιας χρονιάς ήταν ανεξάρτητος βουλευτής. Έχει δύο παιδιά, τον Γιάννη και τη Δανάη.

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/petros-tatsopoylos-to-opio-toy-laou-ekdoseis-metaixmio-3-11/

Link του livestreaming: https://youtu.be/WTPaV-xgSFU

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured