Γαλάτσι: «Επόμενη στάση Γαλάτσι – Μέχρι τότε όμως;» Η νέα γραμμή 4 του Μετρό είναι ένα σπουδαίο δημόσιο έργο

Γαλάτσι: «Επόμενη στάση Γαλάτσι - Μέχρι τότε όμως;» Η νέα γραμμή 4 του Μετρό είναι ένα σπουδαίο δημόσιο έργο
«Επόμενη στάση Γαλάτσι – Μέχρι τότε όμως;» Η νέα γραμμή 4 του Μετρό είναι ένα σπουδαίο δημόσιο έργο

Η νέα γραμμή 4 του Μετρό είναι ένα σπουδαίο δημόσιο έργο. Ένα έργο με 3 στάσεις στην πόλη μας που θα εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας. Στο διάστημα της κατασκευής του όμως, πρέπει οι ζωές μας να συνεχιστούν και τα 3 εργοτάξια να λειτουργήσουν λαμβάνοντας υπόψη όλους εμάς που ζούμε εδώ.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Αττικό Μετρό θέσαμε όλα τα ζητήματα για την κατασκευή του έργου με σεβασμό στην πόλη.

Κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη για το σύνολο του Δήμου. Πρέπει να μελετηθούν εναλλακτικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε επίπεδο Δήμου ώστε να αποτραπεί η συμφόρηση στους δρόμους της πόλης.

  1. Ελαχιστοποίηση του χώρου που θα καταλαμβάνουν τα εργοτάξια. Ο χώρος που θα οριοθετηθεί για τις εργασίες του μετρό πρέπει να σχεδιαστεί με πρόνοια, ώστε να περιορίζεται η κατάληψη του οδοστρώματος αλλά και των κοινόχρηστων χώρων. Πρέπει να διασφαλίζονται δίοδοι διέλευσης και να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.
  2. Κανένα δέντρο χαμένο. Κάθε δέντρο, κάθε παρτέρι με πράσινο που θα αποξηλωθεί, πρέπει να μεταφυτευθεί ή να αντικατασταθεί στο ακέραιο. Η διατήρηση του οικολογικού χαρακτήρα της πόλης μας να παραμείνει αναλλοίωτη.
  3. Αποκατάσταση του αστικου εξοπλισμού. Κάθε παγκάκι, στύλος φωτισμού, κάδος, προτομή και συντριβάνι που θα καθαιρεθεί πρέπει να επανατοποθετηθεί ή να κατασκευαστεί εκ νέου έως την παράδοση του σταθμού στην πόλη. Η ποιότητα ζωής της πόλης μας είναι αδιαπραγμάτευτη!
Ο Δήμος Γαλατσίου παράλληλα με την Αττικό Μετρό Α.Ε. πρέπει να προβεί επίσης σε ενέργειες για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης όλο αυτό το διάστημα. Για αυτό προτείνουμε:

Α. Εκπόνηση κυκλοφοριακής και συγκοινωνιακής μελέτης για το σύνολο του Δήμου και όχι αποσπασματικά γύρω από τα εργοτάξια.

Β.  Άμεσες ενέργειες για μετακίνηση των λαϊκών αγορών σε παράπλευρες οδούς όπως θα προκύψει από τις μελέτες.

Γ. Κατασκευή  δημοτικών χώρων στάθμευσης σε κάθε στάση.

Δ. Πρόβλεψη στον νέο προϋπολογισμό για μειώσεις σε Δημοτικούς φόρους και τέλη για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις καθόλη τη διάρκεια των εργασιών του Μετρό.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Μετρό στο Γαλάτσι, ώστε να συζητηθούν όλες οι προτάσεις και συντονισμένα να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την πόλη μας.

 

Για την παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!»

 

Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα

Γεωργία Κιτσίνη

Χριστίνα Μπούρα

Πέτρος Μαγκανάρης

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ21/10/2021