Πεντέλη: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Βραδιές δωρεάν κινηματογραφικών προβολών

Πεντέλη: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Βραδιές δωρεάν κινηματογραφικών προβολών
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Βραδιές δωρεάν κινηματογραφικών προβολών στο Δήμο Πεντέλης

Δήμητρα Κεχαγιά: Αναβιώσαμε έναν αγαπημένο θεσμό μετά από χρόνια

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και συμμετοχή μικρών και μεγάλων οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές προβολέςτου Δήμου Πεντέλης, οι οποίες επέστρεψαν στην πόλη μας μετά από 11 χρόνια χαρίζοντας όμορφες καλοκαιρινές βραδιές και στιγμές χαλάρωσης σε κατοίκους και επισκέπτες.

Στον όμορφα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Θεατράκι στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στα Μελίσσια, φιλοξενήθηκαν οι βραδιές κινηματογράφου, με πολύ πρόσφατες επιλεγμένες ταινίες, οι οποίες είχαν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές  σε ένα αφιέρωμα κατά κύριο λόγο στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Πεντέλη: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Βραδιές δωρεάν κινηματογραφικών προβολών

Ο χώρος υποδέχθηκε τους σινεφίλ, τηρώντας πάντα όλα τα πρωτόκολλα ατομικής υγιεινής, πρόληψης και μετάδοσης του κορωνοϊού.

Προβλήθηκαν συνολικά 16 ταινίες, εκ των οποίων 7 γαλλικές, 2 γερμανικές, 1 ιταλική, 1 δανική, 4 αμερικανικές και 1 από την Αργεντινή.  Ανάμεσα σε αυτές 3 ήταν παιδικές αφιερωμένες στους μικρούς μας μας δημότες και επισκέπτες.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που καταφέραμε με επιτυχία να αναβιώσουμε το θεσμό του θερινού κινηματογράφου στην πόλη μας, όπως είχαμε εξαγγείλει. Κλείνουμε τις προβολές ανανεώνοντας το ραντεβού με τον κινηματογράφο για το επόμενο καλοκαίρι, με βελτιωμένες υποδομές και υπηρεσίες προς τους δημότες, σε ένα ενδεχομένως άλλο χώρο που θα προσφέρει για ακόμη μία χρονιά διασκέδαση και βραδιές ψυχαγωγίας στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης».

Πεντέλη: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Βραδιές δωρεάν κινηματογραφικών προβολών

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Πεντέλης Φωτεινή Μαρκαντώνη από την πλευρά της τόνισε:

«Καταφέραμε να ζωντανέψουμε και πάλι τη μεγάλη οθόνη στο Δήμο μας σε ένα πολύ αγαπημένο σε όλους μας χώρο.  Η επιλογή των ταινιών έγινε με κριτήριο να προσφέρουν ευχάριστες στιγμές σε όλους μικρούς και μεγάλους τα καλοκαιρινά βράδια.  Ανάσες δροσιάς, αλλά και πολιτισμού, αυτές οι προβολές κομμάτι ενός ευρύτερου πολιτιστικού καλοκαιριού και φθινοπώρου που με την ποιότητα τους ανέβασαν το επίπεδο. Είμαι πεπεισμένη ότι οι πολιτιστικοί θεσμοί που φέτος ξεκινήσαμε του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτεροι».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ Μελίσσια, 28Σεπτεμβρίου 2021