Το SDG 17 Greece συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με Έξι Δράσεις για τον Άνθρωπο και τον Πλανήτη

Το SDG 17 Greece συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με Έξι Δράσεις για τον Άνθρωπο και τον Πλανήτη

Το SDG 17 Greece συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με Έξι Δράσεις για τον Άνθρωπο και τον Πλανήτη

Μ. Σταυράκη Πατούλη: «Από 18 έως 27 Σεπτεμβρίου 2021 περνάμε στη δράση. «Αλλάζουμε το Κλίμα και Σώζουμε τον Πλανήτη και τους Ανθρώπους» – “TurnItAround for People and Planet”»

Για δεύτερη χρονιά το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός φορέας στην Ελλάδα για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2021, που διεξάγεται μεταξύ 18 και 27 Σεπτεμβρίου 2021, και φέτος έχει κεντρικό μήνυμα «Αλλάζουμε το Κλίμα και Σώζουμε τον Πλανήτη και τους Ανθρώπους» – “TurnItAround for People and Planet”.

Τα μέλη του Δικτύου SDG 17 Greece συμμετέχουν στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2021, ενώνουν τη φωνή τους και μαζί κάνουν ένα βήμα ακόμα προς τον κοινό στόχο: να συνδιαμορφώσουν τους αυριανούς ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες που θα ζουν και θα πράττουν με γνώμονα έναν βιώσιμο πλανήτη και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Το SDG 17 Greece συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με Έξι Δράσεις για τον Άνθρωπο και τον Πλανήτη

Συμμετέχοντας στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, το Δίκτυο SDG 17 Greece κινητοποιεί τα μέλη του να αναλάβουν δράση με επίκεντρο Έξι Δράσεις που στόχο έχουν την ενεργοποίηση μαθητών και πολιτών κάθε ηλικίας σε δράση. Οι Έξι Δράσεις του Δικτύου SDG 17 Greece είναι οι εξής:

                Δράση 1: «Ενημερώνομαι για τους Στόχους»

Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα του Δικτύου SDG17Greece (https://sdg17greece.gr/), ενημερώνομαι για τους στόχους, εγγράφομαι στο newsletter και συμμετέχω στις δράσεις του Δικτύου.

Δράση 2: «Ενεργοποιώ το ψήφισμα για την καθιέρωση της Ελληνικής Εβδομάδας Στόχων»

Ως φορέας μέλος του Δικτύου υπογράφω το ψήφισμα για την καθιέρωση της Ελληνικής Εβδομάδας των Στόχων και ενώνω τη φωνή των πολιτών με την παγκόσμια κοινότητα που αγωνίζεται για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εξασφαλίσουν ένα «πράσινο» και βιώσιμο μέλλον.

Δράση 3: «Αξιοποιώ τη δυναμική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την επιλογή 1×1=1»

Βιντεοσκοπώ με το κινητό μου ένα μονόλεπτο βίντεο (1 κινητό x 1 λεπτό = 1 video) όπου μοιράζομαι τις σκέψεις μου, προτείνω λύσεις για το πώς μπορούμε να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση!

Δράση 4: «#Άλλαξε το! #TurnItAround!»

Αναρτώ δύο φωτογραφίες ή ένα video χρησιμοποιώντας το φίλτρο #TurnItAroundFilter για να δείξω πως μπορώ να αλλάξω ή να βελτιώσω καθημερινές δραστηριότητες στη βάση των αρχών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Δράση 5: «Αγωνίζομαι για την ισότητα, καταπολεμώ τις διακρίσεις και την έμφυλη βία»

Ενημερώνομαι για μορφές της έμφυλης βίας και πως επηρεάζουν τις ζωές των θυμάτων. Μπαίνω στη διαδραστική θεματική ενότητα του ΟΗΕ (UN Women | Unpaid care work: Your load and why it matters) και βλέπω πόσο ισότιμα μοιρασμένοι είναι οι ρόλοι στη δική μου οικογένεια. Ενημερώνομαι για τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μου και γίνομαι εθελοντής. Στηρίζω τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και των διακρίσεων μέσω των social media και δίνω δύναμη στις φωνές των θυμάτων.

Δράση 6: «Γίνομαι Πρεσβευτής»

Δημιουργώ τις δικές μου δράσεις και γίνομαι Πρεσβευτής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Χρησιμοποιώ τα social media και την ψηφιακή τεχνολογία ως κανάλια επικοινωνίας και διάχυσης των πρωτοβουλιών μου.

Δήλωση Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ:

«Και φέτος κινητοποιούμε περισσότερα από 100 μέλη του Δικτύου σε δράση, στη βάση του οικουμενικού μηνύματος για το 2021 που καλεί πολίτες, φορείς, μαθητικές κοινότητες να δράσουμε ατομικά και συλλογικά, για να καταφέρουμε ως παγκόσμια κοινότητα να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση και να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές διακρίσεις. Κάθε δράση μετράει, κάθε δράση αφήνει το δικό της αποτύπωμα. Έχοντας αυτό ως βάση, καλούμε τα μέλη του Δικτύου να συμμετάσχουν ενεργά στην Εβδομάδα Στόχων προωθώντας την ενημέρωση σχετικά με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές τους κοινωνίες και την ενεργοποίηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μέσα από έξι δράσεις με επίκεντρο την ενημέρωση, τη διάχυση, την παρέμβαση».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 17 Σεπτεμβρίου 2021