ΣΠΑΠ: Προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής για την καλύτερη προστασία των Δασών

ΣΠΑΠ: Προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής για την καλύτερη προστασία των Δασών
Η προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής για την καλύτερη προστασία των Δασών της Αττικής στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο και τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αρμόδιους φορείς με στόχο τη δρομολόγηση συνεργειών για την αποτελεσματικότερη προστασία των πνευμόνων πρασίνου της Αττικής, δέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον  Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Βλάσση Σιώμο και τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων περιοχής Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας σε πολιτικές πρόληψης αλλά και εκπαίδευσης πολιτών και εθελοντών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας της με τους Συνδέσμους  Δήμων της Αττικής για την καλύτερη προστασία των Δασών της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα συνεργασίας εξετάστηκαν και οι δυνατότητες χρηματοδότησης προτάσεων των 2 Συνδέσμων που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις που υπέβαλλαν οι Πρόεδροι των 2 Συνδέσμων και θα στηρίξει έμπρακτα  το σημαντικό έργο τους, όπως κάνει εδώ και  πολλά χρόνια.

«Η Πεντέλη, ο Υμηττός, το Όρος Αιγάλεω, το Ποικίλο όρος και η Πάρνηθα   αντιπροσωπεύουν τα τελευταία φυσικά αποθέματα της Αττικής, και μετά το φετινό καλοκαίρι δεν υπάρχουν περιθώρια νέων «απωλειών»» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και επισήμανε πως με τη συνδρομή των Συνδέσμων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, μπορούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες προληπτικού χαρακτήρα, προκειμένου να προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τα δάση της Αττικής.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα νέο μοντέλο πολιτικής προστασίας βασισμένο στην περιφερειακή διακυβέρνηση καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ Βαθμού γνωρίζει τις τοπικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών» υπογράμμισε ο Γιώργος. Πατούλης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία  του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, για περαιτέρω συνεργασία με τους Συνδέσμους Αττικής, καθώς και την βούλησή του να στηρίξει την πολύπλευρη προσπάθεια και δράση των Συνδέσμων.

Επίσης υπογράμμισε την διαχρονικά  εξαιρετική συνεργασία που έχουν  με τον Περιφερειάρχη Αττικής  σε θέματα  ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς, σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος  οι δύο Πρόεδροι των Συνδέσμων διατύπωσαν τη βούλησή τους να συνδράμουν το έργο της Περιφέρειας με όσα μέσα και τεχνογνωσία διαθέτουν.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πεντέλη,  6 Σεπτεμβρίου 2021