Περιφέρεια Αττικής : Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Περιφέρεια Αττικής : Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν από τους τελευταίους των «μεγάλων» φάρων πολιτισμού αυτής της χώρας, μπορεί να έφυγε αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κοινό σε όλους όσοι τον αγάπησαν, αλλά αφήνει πίσω πολύτιμη παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο του.

Γιώργος  Πατούλης:  «Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά τον εμβληματικότερο συνθέτη της»

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση :

«Ο εμβληματικότερος συνθέτης μας, το πρόσωπο-μύθος που σφράγισε ανεξίτηλα το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν «μένει» πια εδώ.

Η Ελλάδα και όλοι εμείς αποχαιρετάμε σήμερα με οδύνη έναν καλλιτέχνη-σύμβολο, μία πολυσχιδή προσωπικότητα που σε μεγάλο βαθμό ταύτισε τη λαμπρή καλλιτεχνική του πορεία, με τη νεότερη ιστορία της χώρας.

Αγωνιστής, αντικομφορμιστής, ασυμβίβαστος, ο Μίκης της καρδιάς μας αγάπησε την πατρίδα του όσο και την τέχνη του και συνέβαλλε ουσιαστικά στο να γίνει γνωστό το όνομα της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης από τους τελευταίους των «μεγάλων» φάρων πολιτισμού αυτής της χώρας, μπορεί να έφυγε αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κοινό σε όλους όσοι τον αγάπησαν, αλλά αφήνει πίσω πολύτιμη παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο του, το οποίο αποτελεί ισχυρό πολιτιστικό κεφάλαιο και σπουδαία κληρονομιά για τις νεότερες γενιές.

Είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω προσωπικά και να θαυμάσω την σπάνια προσωπικότητά του. Τον αποχαιρετώ με ειλικρινή θλίψη και εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.»