Έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Βοσκόπουλος

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, έφυγε από τη ζωή δημοφιλής τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος σε ηλικία 81 ετών. Συμφώνα με τις πρώτες πληροφορίες από ανακοπή καρδιάς. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν παντρεμένος με την Άντζελα Γκερέκου από το 1996.

Δυο λόγια για την ζωή του μεγάλου ερμηνευτή

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1936 στον Πειραιά (Παλιά Κοκκινιά) και ήταν  το δωδέκατο παιδί της οικογένειας .

Εμφανίστηκε  για πρώτη φόρα στο θέατρο ενώ σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Το 1968  τον κέρδισε το πεντάγραμμο και το τραγούδι  και έτσι ήρθε γρήγορα η μεγάλη επιτυχία  με το υπέροχο τραγούδι “Άγωνία” σε σύνθεση  του Γιώργου Ζαμπέτα.

 Είχε ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

Για παραπάνω από 35 χρόνια όλες του οι εμφανίσεις ήταν sold-out με τον Τόλη να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές. Τραγούδια-επιτυχίες όπως «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» και πόσα άλλα.

Παράλληλα είχε πρωταγωνιστήσει αλλά και συμμετάσχει σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα  της ηθοποιίας της χώρας μας όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Βλαχοπούλου, η Βασιλειάδου, ο Κώστας Χατζηχρήστος κ.ά. Αλλά και στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε πολλές  μεγάλες επιτυχίες των μιούζικαλ: Οι εραστές του ονείρου (1972 μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη), Τραγούδα θεατρίνε (1978 μαζί με τη Μαρία Αλιφέρη), Ήρθες σαν όνειρο (1998 μαζί με την Άντζελα Γκερέκου).