Διόνυσος: Συμφωνία για έναρξη κατασκευής δικτύου Φυσικού Αερίου σε Δροσιά, Διόνυσο και Άνοιξη εντός του 2022

Διόνυσος: Συμφωνία για έναρξη κατασκευής δικτύου Φυσικού Αερίου σε Δροσιά, Διόνυσο και Άνοιξη εντός του 2022
Συμφωνία για έναρξη κατασκευής δικτύου Φυσικού Αερίου σε Δροσιά, Διόνυσο και Άνοιξη εντός του 2022

Επιτυχή κατάληξη είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/6 στα γραφεία της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής μεταξύ του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής Πιέρρου Χατζηγιάννη,  παρουσία του Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών Ιωάννη Ντρούκα, της Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ελένης Μαντζώρου, του Αντιδημάρχου Γιάννη Φωτάκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Χρήστου Παπαβασιλείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων με αντικείμενο την ένταξη των περιοχών του Δήμου Διονύσου στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της Ε.Δ.Α. Αττικής, προκειμένου αυτές να αρχίσουν να συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν η έναρξη κατασκευής Δικτύου Φυσικού Αερίου εντός του 2022 αρχικά στις Δημοτικές Κοινότητες, Δροσιάς (περιοχή Ρέας) , Διονύσου (περιοχή Αναγέννησης) και Άνοιξης (Λ.Ανοίξεως, Φασίδερι, Άγιοι Άγγελοι, Άγιοι Θεόδωροι κλπ) και στη συνέχεια στις υπόλοιπες από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η προγραμματική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2021.

Για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη έκανε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Η σταθερή διεκδίκηση της σύνδεσης όλων των περιοχών του Δήμου μας με το φυσικό αέριο αρχίζει να έχει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Στη συνάντησή μας με την ΕΔΑ Αττικής, καταλήξαμε σε συμφωνία αναφορικά με το σχεδιασμό που θα ακολουθήσουμε, προκειμένου μέσα στο 2022 να ξεκινήσει η κατασκευή Δικτύου Φυσικού Αερίου, καταρχήν σε Δροσιά, Διόνυσο και Άνοιξη και στη συνέχεια στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. Όπως έχω ξαναπεί, η υλοποίηση του Αγωγού Φυσικού Αερίου αποτελεί για το Δήμο Διονύσου βασική επιλογή, γιατί θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας νέες υποδομές με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα και οικονομία για τα νοικοκυριά. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου μας για τη βελτίωση των βασικών υποδομών προς όφελος των συμπολιτών μας. Επίσης επιδιώκουμε τη χρηματοδότηση του έργου από διάφορα προγράμματα, όπως το ΠΕΠ Αττικής κ.α.».