Πεντέλη : Μήνυμα της Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Πεντέλη : Μήνυμα της Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη
Το Μήνυμα της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγία για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Δήμητρα Κεχαγιά: «Οι εθελοντές αιμοδότες είναι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που αυξάνουν το επίπεδο αφύπνισης και ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο»

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Σας παραθέτουμε το Μήνυμα της Δημάρχου Πεντέλης

«Η αιμοδοσία αποτελεί την μέγιστη πράξη αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Μια προσφορά τόσο ανώδυνη αλλά και τόσο χρήσιμη. Η προσφορά αίματος είναι χρέος όλων.  Χρέος μας είναι επίσης να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών για την ανάγκη και την αξία αυτής της προσφοράς, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών στη χώρα μας.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες είναι  ο  πιο  ευαισθητοποιημένοι  πολίτες,  καθώς  με  την  κοινωνική  ευαισθησία  τους  και  τον αλτρουισμό τους δεν προσφέρουν μόνο ζωή στους έχοντες ανάγκη, αλλά κυρίως, με την εθελοντική προσφορά τους διαφυλάσσουν  το  πολυτιμότερο  αγαθό,  αυτή  την  ίδια  τη  ζωή.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Ο Δήμος Πεντέλης εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργήσει δική του Τράπεζα αίματος και συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην αφύπνιση του κοινού όσο και στη συγκέντρωση αίματος με συχνές Αιμοδοσίες.

Ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των δημοσίων φορέων που έχουν την ευθύνη για την αιμοδοσία, αλλά διοργανώνει και σε τακτά χρονικά διαστήματα ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας.  Τους τελευταίους 18 μήνες και λόγω της προσπάθειας αντιμετώπισης των αυξημένων αναγκών σε αίμα που δημιουργούνται από την πανδημία, έχουμε οργανώσει 7 εθελοντικές αιμοδοσίες με τη συμμετοχή των συμπολιτών μας να είναι συγκινητική.

Για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη οργανώνουμε ακόμη μία Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Συγχαρητήρια από καρδιάς στους εθελοντές αιμοδότες που με το παράδειγμά τους αυξάνουν το επίπεδο αφύπνισης και ευθύνης για την προσφορά που όλοι οφείλουμε  στο  κοινωνικό σύνολο. Τους απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ!»

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μελίσσια, 14Ιουνίου 2021