Μαρούσι: Έπεσε η αυλαία του 3ημερου Μουσικών Εκδηλώσεων στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Μαρούσι: Έπεσε η αυλαία του 3ημερου Μουσικών Εκδηλώσεων στη Βορέειο Βιβλιοθήκη
Έπεσε η αυλαία του 3ημερου Μουσικών Εκδηλώσεων στη Βορέειο Βιβλιοθήκη, με την Ορχήστρα Κιθαριστών από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου

Μαρούσι: Έπεσε η αυλαία του 3ημερου Μουσικών Εκδηλώσεων στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Θ. Αμπατζόγλου: «Το Μαρούσι αντανακλά τοπική καλλιτεχνική δημιουργία και αισθητική παιδεία »

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021,έπεσε η αυλαία του 3ημερου Μουσικών Εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου της πόλης που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης.

Μαρούσι: Έπεσε η αυλαία του 3ημερου Μουσικών Εκδηλώσεων στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Οι Μαρουσιώτες και επισκέπτες  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρείς μουσικές εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου υπό την μουσική επιμέλεια της κ. Φωτεινής Κoσκόρου.  Το πρώτο βράδυακούστηκαν αποσπάσματα από γνωστές ευρύτερα στο κοινό όπερες, το Σάββατο στις 12 Ιουνίου η Ελληνική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής συνόδευσε μοναδικές ελληνικές μελωδίες ενώ τομουσικό 3ημερο ολοκληρώθηκε με επιτυχία με ένα μουσικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Μάνο Χατζιδάκι. Την Ορχήστρα Κιθαριστών διεύθυνανο έφορος ΒαγγέληςΜπουντούνης(Διευθυντής Ορχήστρας), ο  έφορος Βασίλης Μαστοράκης (Οργάνωση Ορχήστρας) ενώ το τραγούδι εκτός από μαθητές του Ωδείου συνόδευσε η τραγουδοποιός Άννα Κατσούλη.

Στο πλαίσιο της ίδιας μουσικής βραδιάς, επίσης στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου «Ένα κερί στις εκκλησιές του Μαρουσιού» του Δήμου Αμαρουσίου. Μία αναφορά στους εντυπωσιακούς ναούς αλλά και στα μικρότερα παρεκκλήσια, που το κάθε ένα από αυτά βάζει τη δική του σφραγίδα σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου προλόγισε τη μουσική παράσταση και τόνισε:

«Καμία εκδήλωση, ακόμη και η πιο ακριβή, δημοφιλής  και εντυπωσιακή, δεν μπορεί να έχει για έναν Δήμο τη σημασία και τη βαρύτητα εκδηλώσεων που γίνονται από τα Ωδεία, τις  Καλλιτεχνικές Ομάδες και Εργαστήρια και γενικά τους Πολιτιστικούς Οργανισμούς της πόλης. Κι αυτό γιατί το είδος αυτών των εκδηλώσεων αντανακλά και αποτυπώνει, κατά κάποιο τρόπο, το έργο που γίνεται εδώ, στο Μαρούσι, το τόσο σημαντικό για την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία και την αισθητική παιδεία όλων μας».

Μαρούσι: Έπεσε η αυλαία του 3ημερου Μουσικών Εκδηλώσεων στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Την παρουσίαση του λευκώματος «Ένα κερί στις εκκλησιές του Μαρουσιού» προλόγισε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Επικοινωνίας Ρένα Χαλιώτη:

«Στο Μαρούσι η ιστορία της πόλης μας είναι συνδεδεμένη με την πίστη και τους ιερούς ναούς της. Τα αλλοτινά ξωκλήσια μας συνεχίζουν τη διαδρομή τους μέσα στο χρόνο ενταγμένα πλέον στον αστικό ιστό αλλά και το ίδιο επιβλητικά γεφυρώνοντας την απόσταση ανάμεσα στο χθες και το σήμερα στη φυσιογνωμία της πόλης».

Με τη σειρά της η συγγραφέας του βιβλίουκ. Εβίτα Ζέρβα αναφέρθηκε στην πόλη του Αμαρουσίου, τα μνημεία και την ιστορία που την περιβάλλουν, διευκρινίζοντας ότι μέρος της ιστορίας του τόπου μας ανήκει στους ναούς και τα μικρά ξωκλήσια.

Στη Μουσική βραδιά παρευρεθήκαν:

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, η σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Αμαρουσίου Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπελεγράτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Χρήστος Μαρούδας, ο Π.  Χρήστος Κατσούλης του Ιερού Ναού της Παναγίας Βλαχερνών καθώς και τοπικοί φορείς της πόλης.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 14 Ιουνίου 2021