Ραφήνα Πικέρμι: Δήμος  και ΟΛΡ συνεργάζονται   για καθαρότερες παραλίες

Ραφήνα Πικέρμι: Δήμος  και ΟΛΡ συνεργάζονται   για καθαρότερες παραλίες
Υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (με βάση την υπ’ αρ. 212/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου), του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και της εταιρείας «The Blue Oxygen ΙΚΕ» (TBO) για τον καθαρισμό και τη φροντίδα δύο παραλιών (Μαρίκες και Κόκκινο Λιμανάκι) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας project PARALIES.

Οι χορηγοί – ανάδοχοι της παραπάνω δράσης θα είναι αφενός η εταιρεία Elbisco Α.Ε. για την παραλία Μαρίκες και αφετέρου η εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α για την παραλία «Κόκκινο Λιμανάκι».

Οι χορηγοί, που αναλαμβάνουν τη χρηματοδότηση της δράσης καθαρισμού, εξασφαλίστηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και παραχωρήθηκαν στον ΟΛΡ αφού δεν κατέστη χρονικά δυνατή η έγκαιρη ολοκλήρωση του αποχαρακτηρισμού των δύο παραλιών.

Η ΤΒΟ, έως και τον Σεπτέμβριο, αναλαμβάνει την καθαριότητα των δυο παραπάνω παραλιών, στις οποίες θα τοποθετήσει κάδους χωριστής συλλογής απορριμμάτων (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, σύμμεικτα απορρίμματα), θα καθαρίζει τις παραλίες σε καθημερινή βάση, θα απομακρύνει τα συλλεγόμενα απορρίμματα και θα μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά προς ανακύκλωση ενώ τα σύμμεικτα απορρίμματα προς τελική διάθεση μαζί με τα αντίστοιχα του Δήμου.

Ειδικότερα στην παραλία «Μαρίκες» θα τοποθετηθούν 4-5 σετ κάδων, ενώ στην παραλία  «Κόκκινο Λιμανάκι» 2-3 σετ. Οι κάδοι θα είναι ξύλινοι, και θα είναι εναρμονισμένοι αισθητικά με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Κάθε σετ κάδων θα αποτελείται από:
  • Έναν τριπλό κάδο, για την χωριστή συλλογή χαρτιού, αλουμινίου και πλαστικού
  • Ένα διπλό κάδο, για την χωριστή συλλογή γυαλιού και σύμμεικτων απορριμμάτων
  • Έναν κάδο, προσωρινής αποθήκευσης για τις γεμάτες σακούλες έως την αποκομιδή τους.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα οδηγούνται στο ΚΔΑΥ Κορωπίου από την ΤΒΟ με την συνδρομή του Δήμου.

Τα σύμμεικτα απορρίμματα θα παραλαμβάνονται από τον Δήμο.

Συνεχίζουμε με δράσεις για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.