Διαδημοτικός Αναπτυξιακός Οργανισμός Δήμων Παπάγου Χολαργού και Φιλοθέης Ψυχικού

Διαδημοτικός Αναπτυξιακός Οργανισμός Δήμων Παπάγου Χολαργού και Φιλοθέης Ψυχικού
Στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού προχώρησε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε σύμπραξη με τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Με τον Διαδημοτικό Αναπτυξιακό Οργανισμό (ΔΙ.Α.Σ.) οι δύο δήμοι επιδιώκουν να λειτουργήσουν από κοινού την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) για τις δύο περιοχές, και να διευκολύνουν την διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών. Επιπλέον, οι δύο δήμοι στοχεύουν στην προώθηση κοινών αναπτυξιακών προγραμμάτων, στην ωρίμανση έργων υποδομής και κυρίως στην προσέλκυση νέων οικονομικών πόρων από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

O  Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος τόνισε:

«Με την λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού επιδιώκουμε την οικονομική μεγέθυνση του Δήμου μας, την αξιοποίηση νέων πηγών χρηματοδότησης, τον σχεδιασμό νέων και καινοτόμων έργων και μάλιστα σε χρόνους πολύ πιο σύντομους σε σχέση με το χρονοβόρο θεσμικό πλαίσιο  του δημοσίου. Επιπλέον, ο Δήμος μας θα ξεκινήσει τη λειτουργία δικής του Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας) στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού στελεχώνουν σημαντικά και έμπειρα στελέχη και από τους δύο δήμους.

Από τον Δήμο Παπάγου Χολαργού, τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ κ.  Μιχάλης Χατζής, ενώ ως μέλη στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν:

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την πόλη μας που αξίζει» Κώστας Πολυχρόνης Τίγκας, πρόεδρος του σωματείου «Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ», και μέλος του Δ.Σ. της ΜΟΔ Α.Ε.

ο κ.Ιωάννης Κρασσάς, Αντιστράτηγος ε.α.

ο κ. Αθανάσιος Χαρακτινιώτης, Δικηγόρος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

η κα. Νανά Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια

ο κ. Οδυσσέας Μανουσέλης, Φυσικός, Αναλυτής

η κα. Εντυ Τσαγκανού – Τζουάνου, απόφοιτος Νομικής Σχολής, επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού

Από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτρης Ζεγγίνηςτη θέση του Αντιπροέδρου ο κ. Νίκος Ζερβός, πολιτικός μηχανικός και τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ενώ μέλη του Δ.Σ είναι:

 Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης και Προγραμματισμού κ. Χαράλαμπος Μπονάτσος,

η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία-Χριστίνα Παλαιολόγου,

ο κ. Κρίτων Νεόφυτος πρώην Δήμαρχος Ψυχικού,

η κα Ελένη Παναγιωτοπουλου πρώην Δήμαρχος Φιλοθέης

και ο κ. Χρήστος Παπαευαγγελίου, πολιτικός μηχανικός.

Τέλος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής των δύο δήμων – εταίρων, συμμετέχει στο Δ.Σ. η κα Λουκία Κεφαλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.