Πεντέλη: Μέρος των δασικών ζητημάτων στην περιοχή της Πεντέλης ήδη επιλύθηκε

Πεντέλη: Μέρος των δασικών ζητημάτων στην περιοχή της Πεντέλης ήδη επιλύθηκε.

Δήμητρα Κεχαγιά: «Προς οριστική επίλυση βαίνουν τα προβλήματα της περιοχής»

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Άντα Μπούσουλα και η Διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου, επιλαμβάνονται των ζητημάτων της ανάρτησης των δασικών χαρτών στην περιοχή του Δήμου Πεντέλης.

Με συνεχείς επαφές με τη Γενική Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εντοπίστηκαν και έχουν ήδη επιλυθεί ζητήματα, ενώ η πρόσφατη επίσκεψη του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Γιώργου Αμυρά στην Πεντέλη, ήταν το επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών, που έφεραν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, με τη σημερινή ανάρτηση των δασικών χαρτών:
Διορθώθηκαν σφάλματα αποτύπωσης για τα Μελίσσια

Επιλύθηκαν προβλήματα που υπήρχαν σε μία μεγάλη χωρική έκταση στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, που περιλαμβάνει το σχέδιο πόλης των γεωργοκτηνοτρόφων και το σχέδιο πόλης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 908Δ/1999 και έπεσε με απόφαση του ΣΤΕ.

Διορθώθηκαν ζητήματα μικρότερης εμβέλειας στο σύνολο του Δήμου.

Την επόμενη εβδομάδα η Δήμαρχος θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Αμυρά και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ με στόχο:

α) το συντονισμό όλων των επόμενων ενεργειών που απαιτούνται, ώστε να διορθωθούν σφάλματα που έχουμε εντοπίσει στους αναρτημένους δασικούς χάρτες για την Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη,

β) τη διευκόλυνση των πολιτών στις ενέργειες που αυτοί πρέπει να κάνουν σχετικά με κάθε ξεχωριστή περίπτωση που τους απασχολεί, ώστε να μην αδικηθεί κανένας πολίτης.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε για το θέμα:

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει διαδικασία που όπως όλα δείχνουν θα οριστικοποιήσει με δίκαιο τρόπο και απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος, τα προβλήματα των πολιτών των οποίων οι ιδιοκτησίες έχουν χαρακτηρισθεί ως δασικές. Ήδη με τη συνεργασία που είχαμε με τις δασικές υπηρεσίες, πετύχαμε να αποκατασταθούν χωρικά σημεία ιδιαίτερου τοπικού ενδιαφέροντος. Υπάρχει σχεδιασμός ο Δήμος να διευκολύνει τους πολίτες στην όλη διαδικασία. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τη νέα συνάντηση που θα έχω με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αμυρά τις επόμενες μέρες».

Η Αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα από την πλευρά της σημείωσε:

«Η Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου μας, εργάζεται με στόχο τη βελτιστοποίηση των δασικών χαρτών, επιλύοντας σφάλματα του παρελθόντος στην αποτύπωση των δασικών χαρτών του Δήμου μας.  Καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια και αισιοδοξούμε ότι θα επιτύχουμε σύντομα την επίλυση των εκκρεμών δασικών ζητημάτων που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τους δημότες της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και των Μελισσίων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ολοκλήρωση του συνολικού πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου μας».

Δελτίο Τύπου 24/03/2021