Πεντέλη: Ανακοίνωση «Πραγματοποίηση της 6ης ψηφιακής ομιλίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου»

Πεντέλη: Ανακοίνωση «Πραγματοποίηση της 6ης ψηφιακής ομιλίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμικής Αναβάθμισης και Προβολής της Πολιτιστικής Ταυτότητας Άρτεμις Αργύρη σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Πραγματοποίηση της 6ης ψηφιακής ομιλίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 και ώρα 19.00 μ.μ (μπορείτε να την παρακολουθήσετε στη σελίδα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Πεντέλης).

Πεντέλη: Ανακοίνωση «Πραγματοποίηση της 6ης ψηφιακής ομιλίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου»

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 και ώρα 19.00 μ.μ πραγματοποιήθηκε η 6η ψηφιακή ομιλία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Πεντέλης με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας». Μια ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία κατά το πέρασμα στον 20ό αιώνα, το οποίο σηματοδοτήθηκε από την εκβιομηχάνιση, την πληθυσμιακή έκρηξη και τις ριζοσπαστικές ιδεολογίες. Το έναυσμα, όμως, είχε δοθεί αιώνες πριν, με τη Λυσιστράτη να πρωτοστατεί σε μια ιδιόμορφη «φεμινιστική» απεργία, προκειμένου να τελειώσει αυτός ο πόλεμος.

Οι Μαρίνα Γραμματικοπούλου – δικηγόρος, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών, Χάρις Κατάκη – ψυχολόγος, ιδρύτρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, Δέσποινα Κατσώχη – ακτινοθεραπευτής, ογκολόγος, πρόεδρος ΑΚΟΣ, Δήμητρα Κεχαγιά – Δήμαρχος Πεντέλης, Βικτωρία Λιούτα – δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια, Διεθνής Εμπορική Διαιτητής, Έλλη Πασπαλά – τραγουδίστρια και Μαριάννα Ψύλλα – Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ξεδίπλωσαν 8 διαφορετικές διαδρομές με ένα κοινό σημείο: την πορεία και τον λόγο της σύγχρονης γυναίκας απέναντι στα μηνύματα του κόσμου της.

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας στη σελίδα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Πεντέλης στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.facebook.com/eleutheropanepistimiopentelis για να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την μαγνητοσκοπημένη ομιλία είτε στο Youtube Channel του Δήμου Πεντέλης(https://www.youtube.com/watch?v=RGh2GMjHEXo&t=20s)είτε στην σελίδα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Πεντέλης».