Περιφέρεια Αττικής : Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Περιφέρεια Αττικής : Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χ. Καλούδη
«Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χ. Καλούδη»

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τους αθλητές της παραολυμπιακής ομάδας, οι οποίοι έχουν κάνει πολλές φορές την Ελλάδα περήφανη και το αγωνιστικό τους πνεύμα αποτελεί πρότυπο για όλους μας»

Η προετοιμασία της  Παραολυμπιακής ομάδας ενόψει των Παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο, αλλά και οι λειτουργικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χ. Καλούδη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση μετείχε και ο Διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας Σ. Κωστάρης.

Ειδικότερα κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές λόγω της πανδημίας του COVID-19 και οι περιορισμοί που υπάρχουν στις προπονήσεις τους και συμφωνήθηκε η ανάγκη να επιστρέψουν οι αθλήτριες και οι αθλητές στους αγωνιστικούς στόχους, το συντομότερο δυνατόν.  Επιπρόσθετα συζητήθηκε η πορεία εξέλιξης του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου το οποίο σχεδιάζεται να ανεγερθεί στο Δήμο Ραφήνας. «Η περιφέρεια έχει διασφαλίσει πόρους ύψους 24 εκατ. ευρώ και θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην άμεση ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον υφ. Αθλητισμού και τον Δήμο Ραφήνας προκειμένου αυτό το εμβληματικό έργο το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα της Ευρώπης, να γίνει πραγματικότητα» επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνισε τα εξής:

«Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής είχαμε μία ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες αλλά και όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας, ενόψει και της προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τους αθλητές της παραολυμπιακής ομάδας, οι οποίοι έχουν κάνει πολλές φορές την Ελλάδα περήφανη και το αγωνιστικό τους πνεύμα αποτελεί πρότυπο ζωής για όλους μας. Θα είμαστε στο πλευρό τους. Προτεραιότητά μας είναι η διαρκής διεκδίκηση της κατοχύρωσης του δικαιώματος των Ατόμων με Αναπηρία για ισότητα και παράλληλα η δημιουργία κινήτρων που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, αθλητική και πολιτική ζωή του τόπου».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ  Χρήστος Καλούδης δήλωσε:

«Είχαμε μια επικοδομητική συνάντηση με τον Γ. Πατούλη, η οποία  πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Συζητήσαμε εκτός των άλλων και για την πορεία του μεγαλόπνοου έργου, του Παραολυμπιακού Αθλητικού κέντρου, το οποίο έχει μπει σε οριστική πορεία και σύντομα θα προχωρήσει και στην κατασκευή του.»