Λυκόβρυση Πεύκη: Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών ΚΑΡΠΑ

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών ΚΑΡΠΑ

Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση στις βασικές Α’ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ μπορεί να σώσει τη ζωή ενός συμπολίτη μας».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 21 Φεβρουαρίου,  το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Δελτίο Τύπου: "Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης"

Οι 178 πολίτες που συμμετείχαν στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς θα δοθεί και η σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα, έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Δελτίο Τύπου: "Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης"

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε:

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης έχει μια μακρά παράδοση αλληλεγγύης την οποία συνεχίζουν με το έργο τους οι κοινωνικές μας δομές και οι ενεργοί πολίτες των δύο δημοτικών μας ενοτήτων. Χαίρομαι που 178 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου μας, που σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων διοργάνωσαν αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο. Θα ήθελα ευχαριστήσω την αρμόδια Αντιδήμαρχο Δέσποινα Μεντεσίδου, όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση του σεμιναρίου, αλλά και τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν».

Ο Αντιδήμαρχος, Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Δέσποινα Μεντεσίδου, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τους συμπολίτες για το μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδικτυακό σεμινάριο και τον Δήμαρχό μας Τάσο Μαυρίδη, που στηρίζει την Κοινωνική μας Υπηρεσία για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση πολιτών σε θέματα υγείας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην κυρία Μαρία Ματσούνη, που οργάνωσε το σεμινάριο. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε κάθε δράση που σχετίζεται με την πρόληψη σε υγειονομικά ζητήματα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Δελτίο Τύπου: "Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης"

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης και Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε:

«Είναι αδιαμφισβήτητο πως η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως το εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ, ενισχύουν την πρωτοβουλία μας αυτή. Μια βασική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου καθώς και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που μπορεί να αποβούν απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Ως Δίκτυο αξιοποιούμε κάθε δυνατό μέσο ώστε να παρέχουμε σε όλους τους συμπολίτες μας έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση καθώς και δράσεις προληπτικού χαρακτήρα».

 

Δελτίο Τύπου ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ- ΠΕΥΚΗ, 24/2/2020